Opel Astra, tamamen yenilendi

Opel Astra, tamamen yenilendi

Alman üretici Opel, otomatik dizel atağını Astra modelinde de sürdürmeye devam ediyor. Artık daha güçlü bir motor seçeneğiyle sunulan model, baştan aşağı yenilenerek daha keskin hatlara sahip oldu.

[Karar]
OTOMOBİL
Avrupa’da yılın otomobili ödülünü alan Opel Astra, tamamen yenilendi. Oval hatlardan kurtulmayı başaran model, daha keskin çizgilerle sportif bir otomobil olma yolunda ilerliyor. Dikkat çeken LED’li Matrix farlar, otomatik uzun far seçeneğiyle gece yoldaki ışığa göre değişim gösteriyor. Özellikle arka bölümde yeni stoplar şık görünürken, bagaj kapağının düz yapısı gözlerden kaçmıyor. Astra’nın bagaj hacmi 360 litre. Test konuğumuz olan modelin iç mekânına girdiğimizde ergonomik bir alanla karşılaşıyoruz. Orta konsolun en üstünde dokunmatik Intellilink Navi-900 ekranı ter alıyor. 8 inçlik bu ekranın kullanımı pratik ve dokunma hassasiyeti başarılı. Aynı zamanda geri görüş kamerasına da yer veren bu ekran daha kaliteli bir görüş sağlıyor.

100 KM’DE 4.5 LİTRE

Arka kısımda baş ve diz mesafesi açısından problem yok. Koltukların yapısı rahat ve kaliteli bir döşeme seçeneği kullanılmış. Tatlı sert süspansiyon sistemi Astra’da ufak darbeleri emiyor. Net direksiyon tepkileri ve viraj performansı başarılı. Modelde markanın yeni seçeneği olan 1.6 litrelik turbo dizel motor 136 beygir güç üretiyor ve maksimum torkuda 320 Nm. 0’dan 100 kilometre hıza 9.7 saniyede ulaşan araç, fabrika verisi olarak 100 kilometrede ortalama 4.5 litrelik yakıt sarfiyatı gerçekleştiriyor. Bizim kullanımımız boyunca araç 5.5 litrelik tüketim değerini ekranlarımıza yansıttı.

16-04/25/dsfcg.png


YERLİ MOTOR FORD TRUCKS İLE BİRLEŞTİ

Ford Trucks,  2016 model yeni çekici, inşaat ve yol kamyonu serilerini tanıttı. Güç, teknoloji ve verimliliğe odaklanarak geliştirilen yeni ağır ticari araçlar; E6 uyumlu Ecotorq motoru, kabin içi wi-fi sistemi, şerit takip sistemi, aktif acil durum frenleme sistemi gibi donanımlarıyla dikkat çekiyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen kamyon ve çekicilerin, şirketin gurur kaynağı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Ford Trucks olarak, ağır ticari araç pazarında sürdürülebilir bir bakış açısıyla, Global oyuncu olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ford Otosan olarak, Türkiye’nin öncü sanayi ve Ar-Ge şirketi olarak, tüm pazarlarda müşterilerimizin bizden beklediği sorumluluğu üstlendiğimizi anlatabileceğimiz yeni marka vaadimizi oluşturduk.”

YAKIT TÜKETİMİ DÜŞTÜ

Ford Otosan Cargo İş Birimi Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, “Yeni nesil Ecotorq motor ile donatılan yeni Ford Trucks Serisi 480 PS’e kadar çıkabilen gücü ve 2500 Nm’ye ulaşabilen tork değeri ile yüksek sürüş performansı sunarken, yüksek verimliliği ile de öne çıkıyor. Yakıt ekonomisinde ise bir önceki modele göre yüzde 8,5 iyileşme sağlandı” dedi.

16-04/25/dscxgxf-f.png


HYUNDAİ SATIŞTA 100 MİLYONU DEVİRDİ

Hyundai Motor, tüm dünyada 100 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. İlk satışına 1962 yılında başlayan marka, 1993’te 10 milyon adeti yakaladı. 2008 yılında 50 milyon adet satan marka, 2014’te 90 milyonu gördü. 2016 Nisan ayına kadar Hyundai 100 milyon adeti tamamladı. Elantra modeli, 26 yılda 11 milyon adeti geçerek markanın en fazla sattığı modeller listesine ismini yazdırdı. Accent ise bugüne kadar 8 milyon adetten fazla satış gerçekleştirdi. Sonata ise 7.8 milyon adetlik bir satış başarısı gösterdi.

16-04/25/sdgh.png


KLASİK RALLİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Mercedes-Benz Bahar Rallisi’nde ödüller sahiplerini buldu. 6 özel etaptan oluşan rallide 220 kilometre yol katedildi. Mercedes-Benz Klasmanı’nda birincilik 1965 model 230 SL aracıyla Elif-Murat Şakar’ın oldu. İkinciliği 1978 model 230 CE aracıyla Kıvanç Dündar ve Suat Ekmekçioğlu alırken, 1973 model SL 350 aracıyla Naime Tercan ve Bülent İşseven tüm Mercedes-Benz klasik araçlar arasından üçüncü oldu. Mercedes-Benz Özel Etabı ödülünü ise 1981 model 323i aracıyla Kubilay-Dilek Altınay aldı.

16-04/25/azxd.png


SERVİS VE BAKIMDA YENİ DÖNEM

Liqui Moly, Bar Oto ile imzaladığı ulusal distribütörlük anlaşmasının ardından Türkiye’deki faaliyetlerine yeni bir başlangıç yaptı. Motor ve dişli yağları, yağ ve yakıt katkıları ile araç bakım ürünlerinde marka, geniş ürün yelpazesi ve ülkemize ilk kez getirilen özel ekipmanlarıyla tüm Türkiye’ye ulaşacak. Liqui Moly Türkiye distribütörü Bar Oto’nun genel müdürü Bülent Dönmez, “Bu işbirliği çerçevesinde kaliteli ürünlerin en doğru fiyatlarla Türkiye’deki tüketicilere ulaştırılması için hızla çalışıyoruz” dedi. Dönmez, Liqui Moly markasıyla yağlar, servis-bakım, katkı ve araç bakım kategorilerinde yaklaşık 4 bin farklı ürün bulunduğuna dikkat çekti.

16-04/25/volvo.png


VOLVO’DA NİSAN AVANTAJI

Volvo Car Turkey, 2015 tescil modelleri üzerinden hayata geçirdiği kampanyasına Nisan ayında da devam ediyor. Markanın V40, S60 ve XC60 modelleri genç ve çekici çizgilerle ön plana çıkıyor. V40, teknolojiyi kusursuz, güzel ve en iyi materyallerle hazırlanmış tasarımla birleştiriyor. V40 Cross Country; sağlam tasarım öğelerine ve artırılmış yüksekliğe sahip kompakt bir hatchback olarak maceralı bir sürüş deneyimi sunuyor. S60 zarif ve akıcı çizgileriyle, XC60 ise her türlü yol şartının üstesinden gelebilen yapısıyla öne çıkıyor. 2015 model V40’ta 5 bin 600 lira, S60’da 9 bin 700 lira, XC60’da ise 25 bin 600 lira indirim sunuluyor.

GOL ATAN FRANSA’YA UÇACAK

Kia, 10 Haziran - 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşecek UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’na götürüyor. ‘Gol Atan Fransa’ya’ adlı yarışmada 1 şanslı futbolsever ve davetlisi, 3 gece 4 gün Fransa’da ağırlanacak ve EURO 2016 açılış maçını yerinde izleyecek. Kia Türkiye, “Gol Atan Fransa’ya” yarışmasında futbolseverlere sesleniyor. Futbolseverler kiailefransaya.com adresine girerek “Gol Atan Fransa’ya” yarışmasına katılabiliyor. Kendine güvenen kullanıcılar futbol bilgilerini konuşturarak, karşılarına çıkacak beş sorunun en az üçünü bilerek çekilişe katılma ve yarışmayı kazanma şansı elde edecek. Oyunun sonunda çıkan form ekranını dolduran herkes çekilişe katılabiliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN