Türkiye Finans'ın eski Genel Müdürü Osman Çelik, Hazine Müsteşarı oldu

Türkiye Finans'ın eski Genel Müdürü Osman Çelik, Hazine Müsteşarı oldu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Eski Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik'in, Hazine Müsteşarı olarak atanmasına ilişkin kararnameyi imzaladım. Hayırlı olsun" dedi.

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Osman Çelik dün itibari ile görevinden ayrılmıştı. Hazine esmi Müsteşarı İbrahim Çanakçı iki yıl önce Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu üyeliğine atanmıştı.

16-06/28/1259960_620x410.jpg

Çanakçı'nın IMF'e atamasının yapılması sonrası, Hazine Müsteşarlığı görevi vekaleten yürütülüyordu. Hazine Müsteşarı olarak atanan Osman Çelik, bir yıl önce Türkiye Finans Genel Müdürü olarak atandı.

OSMAN ÇELİK KİMDİR?

1964 Erzincan doğumlu olan Osman Çelik, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. Çelik, 1986-1987 yıllarında arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalıştı. Bankacılık kariyerine 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak başlayan Çelik, 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999-2005 yılları arasında Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Çelik, 2006-2013 yılları arasında ise Türkiye Finans’ta Krediler’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Çelik, Ekim 2013’ten Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Haziran 2015'ten itibaren ise Genel Müdür olarak görevine devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN