Otogazda hile yapanlara ceza kesildi

Otogazda hile yapanlara ceza kesildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarafından 9941 akaryakıt ve 8478 LPG otogaz istasyonuna yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda muayenesi yapılmamış ve ayar yerlerine müdahale edilmiş tam 2 bin 123 sayaç tespit edildi. 201 sayacın da eksik ürün verdiği belirlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile 9 bin 941 akaryakıt ve 8 bin 478 LPG otogaz istasyonuna yönelik çapraz denetim gerçekleştirdi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de akaryakıt istasyonlarında bulunan 222 bin sayaçtan, 170 bin 70 adedi denetlendi. Muayenesi yapılmamış ve ayar yerlerine müdahale edilmiş 2 bin 123 sayaç tespit edildi. 201 sayacın eksik ürün verdiği belirlendi. 7 akaryakıt istasyonundaki 9 ulusal marker ölçümü geçersiz çıktı. Kaçak akaryakıt satıldığı belirlenen bu istasyonlar mühürlendi. 28 akaryakıt istasyonunda otomasyon sisteminin çalışmadığı ya da müdahale edildiği saptandı.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN