Otokar zırhlıda satışları artırdı

Otokar zırhlıda satışları artırdı

Kara sistemleri alanında Türkiye’nin önde gelen tedarikçilerinden Otokar, bu yılın ilk yarısında zırhlı araç satışını yüzde 14 artırarak 257’ye yükseltmeyi başardı.

Türkiye’nin yanı sıra 30’dan fazla ülkenin silahlı kuvvetleri ve güvenlik güçleri tarafından aktif kullanılan 30 bine yakın savunma sanayisi ürünü bulunan Otokar, yılın ilk yarısında bunlara yenilerini ekledi. Şirket, ürün yelpazesinde yılın ilk yarısında satış oranını en fazla savunma sanayisine yönelik ürünlerde artırdı. Otokar, bu performansıyla aynı zamanda geçen yılki savunma sanayisi satış rakamlarını da geride bıraktı. Yılın ilk yarısında Otokar’ın zırhlı araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 arttı.

Şirket geçen yılın ilk yarısında 257 zırhlı araç satışı gerçekleştirirken bu yılın aynı döneminde bu sayı 292’ye çıktı. Otokar, dönemsel olarak zırhlı araç sayısı satışını 35 artırdı. Otokar 4x4 arazi araçlarındaki satış rakamlarını da 14’ten 23’e çıkardı. Bu ürün tipindeki satışlar yüzde 64 arttı. Şirket, 2014’te 368, 2015’te 487 ve 2016’da 595 zırhlı araç satışı gerçekleştirmişti. Otokar, yılın ilk yarısında iç güvenlik kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar ile bu araçların yedek parça ve eğitimini kapsayan 47 milyon avro tutarında sipariş aldı.

Söz konusu sipariş ile ilgili teslimatların 2017 içerisinde tamamlanması planlanıyor. Şirketin yılın ilk yarısında anlaşma sağladığı birkaç ülkeye 8x8 Cobra II teslimatını tamamlayacağı ifade edildi. Otokar büyümesini, tasarımı ve fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan, mühendislik ve araştırma geliştirme imkanlarıyla ortaya koyduğu ürünlerle sağllıyor.

Stratejilerini savunma sanayisinde büyümek, ihracatın ciro içiindeki payının artırılmasını sağlamak ve yeni modellerle gelişimini sürdürmek olarak belirleyen Otokar, bu hedeflere ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Altay Tankı’nın seri üretimi için aralarında Otokar’ın da bulunduğu üç firmaya ihaleye teklif vermeleri için davet edildiği belirtildi. İhale ilk aşamada 250 tankın üretimini kapsıyor ve rakamın nihai olarak 10 milyar doları aşması bekleniyor. Türkiye toplamda 1000 Altay Tankı üretimi planlıyor.

1,3 MİLYONLUK YATIRIM

Fikri mülkiyet hakları Otokar’a ait olan araçlarla hedeflenen hızlı büyümeyi yakalamak amacıyla Otokar Ar-Ge Merkezi yatırımlarına bu yıl da devam eden şirket, haziran sonu itibarıyla yaklaşık 1 milyon 374 bin dolar yatırım harcaması gerçekleştirdi. Şirket, 4’üncü sanayi devrimi olarak adlandırılan Endüstri 4.0’a geçiş için de çalışmalara başladı. Otokar’dan yapılan açıklamada, dijital dönüşüm vizyonu çerçevesinde odaklanacağı 4 ana alanı “Müşteriye Dokunan Dijital Kanallar”, “Dijitalleşmiş Üretim ve Tedarik Zinciri”, “Analitik Karar & Pazarlama” ve “Dijital Ürünler & Servisler” olarak belirlediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN