Otomatikle artık cazibe merkezi

Otomatikle artık cazibe merkezi

Yerden yüksek yapısı, kaslı tasarımı ve uygun fiyatlarıyla ön plana çıkan Dacia modelleri, başarı grafiğini tırmanıyor. Markanın en çok sattığı araç Sandero ise yenilenen Stepway donanımı ve yeni Easy-R şanzımanıyla konforu elden geçiriyor.

Türkiye pazarında büyük başarı elde eden Dacia, 2016’nın ilk yarısında 20 bin 183 adet araç sattı. Markanın Duster modeli, C SUV segmentinde Lodgy ise C4 sınıfında lider oldu. Geçen yıl yarı otomatik şanzımana kavuşan Sandero Stepway ise ilk yarıyı 7 bin 144 adetle kapattı. Easy-R isimli yeni şanzımanla pazara giren araç, hem benzinli hem dizel motorda yeni vites kutusunu kullanıyor. Gösterişli tasarımı, yerden yüksek yapısı ve uygun fiyatıyla araç, bizimde test konuğumuz oldu. Sert bakışlı bir yüzü andıran ön tasarımıyla dikkat çeken araç, sınıfının en havalı temsilcilerinden. İç mekandaki yeni kaplamalar kalite algısını artırmış. Üstelik küçük bir ekstra ödemeyle 7 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya ve navigasyon sistemine sahip olmak da mümkün. 

MANUELE GÖRE DAHA AZ YAKIYOR

Sandero Stepway’da 1.5 litrelik dizel ünite görev yapıyor. 90 beygir güç ve 220 nm tork üreten motor, 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş.  Otomatik şanzıman, manuele oldukça ekonomik. 0-100 km/s ivmelenmesini 12 saniyede tamamlayan araç, saatte 166 kilometre sürate ulaşabiliyor.  Akıcı bir sürüş vadeden araç, yüksek tork sayesinde canlı bir yapıda.  Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 3.8 litre.  Bizim kullanımımızda ortaya çıkan 4,6 litrelik ortalama da başarılı.  Oldukça akıcı bir sürüş karakterine sahip olan model, yüksek tork ile alt devirleri de seviyor.

İHTİYAR DELİKANLI 500’E ÖZEL BİR VERSİYON

Fiat 500, 60’ıncı doğum yılını özel versiyonlarla kutluyor. 4 Temmuz 1957’de İtalya’da doğan 500 severlerin sayısı dünya genelinde her geçen gün artan bir taleple karşılanıyor ve bugün yüzde 80’i doğum yeri haricindeki ülkelere satılıyor.

17-07/09/10kr05-fiat.jpg

Aracın 60’ıncı yıla özel olarak yıl sonuna dek sınırlı sayıda üretilecek olan versiyonu, Fiat 500 Anniversario Türkiye’de satışa sunuldu. Fiat 500 Anniversario, Dualogic şanzıman ve 69 HP gücündeki 1.2 litrelik motor ile tercih edilecek. Aracın fiyatı ibe 84 bin 900 liradan başlayacak.

JUMPY SPACE VE SPACETOURER YOLLARDA

Citroen, hafif ticari araç segmentindeki yeni modeli Jumpy Panelvan’in ardından serinin 8+1 kişilik Jumpy Space ve SpaceTourer versiyonlarını da Türkiye’de satışa sundu. Modern tasarımları, düşük yakıt tüketimiyle dikkat çeken araçlardan Jumpy Space 101 bin 150 TL’den, Jumpy SpaceTourer ise 108 bin 650 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

17-07/09/10kr05-citroen.jpg

Yeni Jumpy Space ve SpaceTourer’da 1.6 BlueHDI turbo dizel motor kullanılıyor. 115 HP güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip olan 8 supaplı bu motor ve Start&Stop teknolojisi ile Jumpy Space ve SpaceTourer’da, 5.2 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 137 gr/km emisyon değeri sunuyor. Jumpy Panelvan’da 2.0 BlueHDI turbo dizel motor kullanılıyor. 120 HP güç ile 5.3 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 139 gr/km emisyon değerine sahip. 170 km/s maksimum hıza ulaşan yeni Jumpy Panelvan, 0-100 km/s hızlanmasını 12.6 saniyede tamamlıyor.

EN ÇOK SATAN HİBRİT UNVANI TOYOTA C-HR’NİN

Türkiye’de yılın ilk yarısında en fazla satılan hibrit otomobil Toyota C-HR Hybrid oldu. Türkiye’de üretilen ilk hibrit model olan araç, 6 ayda 1203 adetle birinci sıraya yerleşerek tüm markaların 2017 yılındaki hibrit otomobil satışları içinde de yüzde 84,5 pazar payına ulaştı. Toyota’nın Türkiye’de sunduğu 5 hibrit modelden biri olan C-HR Hybrid, aynı zamanda bugüne kadar marka tarafından Türkiye’de satılan 3 bin 753 hibrit otomobil arasındaki sıralamada da ilk sırada yer aldı. Dünyada hibrit teknolojisinin öncüsü olan ve Türk halkını da hibrit teknolojisiyle ilk kez buluşturan markanın geçen süre içinde Türkiye’de bu segmentteki pazar payı da yüzde 93,6’ya ulaştı.

IONİQ 123 BİN 900 LİRADAN TÜRKİYE’YE GELDİ

Doğrudan benzinli veya dizel herhangi başka bir versiyonu olmadan doğuştan hibrit olarak üretilen Hyundai Ioniq, tamamen yeni bir otomobil olarak markanýn model gamýna katýldý. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Geleceğin teknolojileri artýk alternatif yakýtlý otomobiller. Hyundai olarak bizler de hibrit segmentine son derece kaliteli ve bir o kadar iddialý bir modelle giriş yapýyoruz.

17-07/09/10kr05-ioniq.jpg

Hyundai Ioniq Hybrid, hem segmentinin hem de markamýzýn en şýk ve estetik modellerinden. Bu sebeple heyecan verici tasarýma ve üstün hibrit teknolojisine sahip IONIQ modelimizden 500 adet satmayý hedefliyoruz” dedi. Ioniq Hybrid, Türkiye’de iki farklý donaným seviyesiyle satýşa sunuldu. Elite Plus DCT 123 bin 900 TL, daha donanýmlý ve daha üst düzey özelliklere sahip Progressive Pack donaným seviyesine sahip IONIQ Hybrid ise 149 bin 900 liralýk etikete sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN