Otomobili almak sizden ona bakmak bizden

Otomobili almak sizden ona bakmak bizden

Anadolu Grubu çatısı altındaki Garenta yeni bir dönemi başlatıyor. Praticar ile satış sonrasına hazırlanan marka, araç sahiplerine bakım, vergi hatta muayeneye kadar hizmet verecek. Garenta Genel Müdürü Maraş, “Aracı siz alacaksınız filo hizmetini biz vereceğiz” dedi.

ALİ YILDIRIM / İSTANBUL

Tüm dünyada ve Türkiye’de teknoloji ve yapay zekâ geliştikçe, otomotiv markaları da buna adapte olmaya çalışıyor. Bu durum tabi beraberinde özellikle otomotiv tarafında, bir araç satabilmek değil de kullanıcıların anlık işini görmesi için yeni bir ihtiyacı beraberinde getiriyor. Anadolu Grubu çatısı altında hizmet veren Garenta ve ikinciyeni.com’un Genel Müdürü Özgür Maraş, bu adaptasyon durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Maraş, artık bir otomobil sahibi olmaktan çok, ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz diyerek, “Algı yavaş yavaş değişim gösteriyor. Yeni neslin artık bir eşyaya sahip olma duygusu yok. Bu yüzden kiralama tarafında özellikle saatlik kiralama işine bizde yöneleceğiz. Garenta, tarafında bu çalışmalar sürüyor. Bir yandan da talep alıyoruz” açıklamasını yaptı. Maraş, online olarak da araç kiralayacaklarını ifade ederek, kiralama pazarı hakkında da şu açıklamalarda bulundu: “Uzun dönem kiralamada bir yavaşlama söz konusu. Büyüme hızı 2017’de zaten yavaşlamıştı. 2018’de de benzer bir tablo bekliyoruz. Artan faiz ve kurlar bizi oldukça zorladı.” Yeni bir proje üzerinde de çalıştıklarını aktaran Özgür Maraş, satış sonrası hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti. Praticar ismiyle pazara çıkacaklarından bahseden Maraş şöyle devam etti: “Satış sonrası hizmet vermeye hazırlanıyoruz. Aracı satın aldıktan sonra birde bunun satış sonrası hizmeti var. Biz Praticar markamız ile kullanıcıların otomobilleriyle ilgili vergi, bakım, sigorta hatta muayeneye kadar tüm süreçleri üstleneceğiz ve bunu bir uygulama üzerinden gerçekleştireceğiz. Yani aracı siz satın alacaksınız filo hizmetini biz vereceğiz.” İkinci el sektörüne de değinen Maraş, Türkiye’nin ikinci el araç pazarı hacminin 6.5 milyon adet olduğunu vurguladı. Bunun galeriler tarafından bir alım satım işine dönüştürdüklerini aktaran Maraş, “Aslında bu işin galeri kısmını yok sayarsak, bu hacim yıllık 3.5 milyon adet. Bu rakam Avrupa’ya göre oldukça normal. Oralarda da 1 milyonluk bir sıfır araç pazarı varsa, bunun ikinci el tarafı 2.5 milyonu kolay kolay geçmez” diye konuştu.

DİJİTALE 5 MİLYON LİRA YATIRIM

İkinciyeni.com’u diğer ikinci el otomobil satış platformlarından farklı kılan yapay zeka uygulaması olan Carwizz’e de dikkate çeken Maraş, “Siteye üye olanlar akıllı fiyatlandırma modülü olan Carwizz üzerinden otomobillerinin, piyasa değerini kolayca öğrenebiliyor. Carwizz ekspertiz raporunda mevsimsel ve ekonomik etkilerde dahil olmak üzere otomobiller en ince detayına kadar inceleniyor. Bugüne kadar dijital teknolojilere 5 milyon TL’den fazla yatırım yaptık. Gelecek yıllar için de bu konuda yapılan yatırımları artırmayı hedefliyoruz. Çok yakın bir gelecekte müşterilerimiz evlerinden çıkmadan, işlerinden izin almadan yalnızca birkaç butona basarak otomobillerini saatler içerisinde satma ve yine yalnızca telefonlarını kullanarak hayallerindeki otomobile saatler içerisinde ulaşacak. Sabah işe eski otomobilinizle gelip akşam evinize yepyeni bir otomobille dönebileceksiniz” dedi.

BULUR İLE ARAYAN İSTEDİĞİNİ BULACAK

Çelik Motor bünyesinde faaliyet gösteren yenilikçi araç kiralama markası Garenta’ya da ilişkin bilgiler paylaşan Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Özgür Maraş, 2010 yılında 5 bin adet olan toplam araç parkını 2017 yılında kısa ve uzun dönem kiralama olmak üzere 35 bin adete çıkararak sektörde ilk 3 firma içinde yer aldıklarını belirtti. Bu senenin ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre filo büyüklüğünü, uzun dönem kiralama markası GarentaPRO ile yüzde 19,2, kısa dönem markası GarentaDAY ile de yüzde 15,6 büyüme sağladıklarını vurgulayan Maraş, yılın sonunda da bir önceki yıla göre çift haneli büyümesini sürdürdüreceklerini söyledi. Maraş, otomobil alım satımına farklı bir boyut getirecek olan Bulur markası ile ikinci el otomobil alıp satmak isteyenleri, ilanlar arasında kaybolmadan, son derece basit bir yolla buluşturacaklarına dikkat çekti.

AÇIK ARTIRMA İLE 1.5 DAKİKADA 1 OTOMOBİL

2017’de 20 bin otomobil sattıklarına dikkat çeken Özgür Maraş, 2018 yılında 27 bin otomobil satışı hedeflediklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “İkinci el otomobil sektörüne yepyeni bir soluk kazandırmayı hedeflediğimiz İkinciyeni.com platformumuz ile satıcı veya alıcının diğer platformlardaki gibi birden fazla kişiyle muhatap olma derdini ortadan kaldırıyoruz.  2017 yılına kadar sadece Çelik Motor otomobillerinin satışını gerçekleştirdiğimiz ikinciyeni.com’a gelen yoğun talep üzerine sitede oluşturulan açık artırma platformunu tüm bireysel ve kurumsal müşterilerimizin hizmetine sunduk. Hafta içi her gün ortalama 100 otomobil satışa sunuyoruz. 100 binin üzerinde üyemiz var. Bu sistem üzerinden her 1.5 dakika bir otomobil satışı gerçekleştiriyoruz. Çok yakın zamanda “listele sat” ve “hemen al” gibi yeni satış özelliklerimiz de devreye alacağız.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN