Pazar büyürse Türkiye’de üretim neden olmasın

Pazar büyürse Türkiye’de üretim neden olmasın

Türkiye’deki ortaklıklarının birinci yılını bitiren Temsa ve Volvo Turks, pazar payını yüzde 4,2’ye çıkarttı. Türkiye’de üretimin kârlı olabileceğini söyleyen Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, “İç pazardaki payımız artarsa üretim neden olmasın” dedi.

ALİ YILDIRIM / EKONOMİ SERVİSİ

Temsa İş Makinaları ile Volvo Trucks Türkiye’deki ortaklığının birinci yılını kutluyor. Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, Temsa ile yapılan bu iş birliğinden çok memnun olduklarını söyleyerek, “Güvenilir bir ortaklık” dedi. Türkiye’nin iki marka içinde çok kuvvetli bir pazar olduğuna değinen Nilsson, amaçlarının bölgede pazar paylarını arttırmak olduklarını ekledi. Volvo Trucks markasının Türkiye’deki üretimine ilişkin konuşan Nilsson şöyle devam etti: “İç pazarda şartlar uygun olursa değerlendirebiliriz. Türkiye büyük bir pazar. Bu yüzden üretimde kârlı olabilir. Güçlü ve geniş bir tedarik yapısı var. Ülkedeki pazar payımızı yüzde 20’lerin üzerine çıkartırsak. Üretim gündeme gelebilir. Ama şu aşamada böyle bir gündem yok.” Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Temsa ve Volvo Trucks arasındaki birliktelikten çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Aldığımız yol bize büyük bir güven veriyor. Bundan sonrasında çok ciddi şekilde daha hızlı ilerleyip, daha büyük bir pazar payına ulaşacağımıza eminiz. Adetlerin bir fabrika kuracak düzeye ulaşması lazım. Üretim ancak o noktadan sonra değerlendirilir. Her iki taraf için de bu fizibıl olabilecek bir noktaya gelirse neden olmasın diyorum” diye konuştu. Alper dünyada ulaşımın geleceğinin değiştiğini, burada pek çok fırsat gördüklerini ve Sabancı Holding olarak bu değişime hazır olduklarının bilgisini verdi. Alper, şunları söyledi: “Geçmişten gelen yoğun bir otomotiv bilgi birikimimiz var. Enerji yatırımlarımız elektrifikasyona dönüşte bizi gerçekten özel bir konuma yerleştiriyor. Çünkü Türkiye’nin enerjisinin yüzde 25’ini dağıtıyoruz. Enerji şarj istasyonlarının kurulumu ve bu döngü içinde pillerin yönetimi konusunda çok büyük avantajımız var. Çünkü araçların üzerine konacak piller, yüzde 80 ömre geldikten sonra ikinci hayatlarını başka yerde sürdürmek zorunda. O da genelde yenilebilir enerji kaynaklarında olacak. Biz Sabancı Holding olarak bu pilleri ikinci hayatlarında da değerlendirebilecek bir pozisyondayız.”

TÜRKİYE 4 BÜYÜK PAZARDAN BİRİ

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, “Avrupa’daki 3-4 büyük pazardan biriyiz. Son 2 yıl içinde bir miktar küçülme yaşadık. Önümüzdeki dönemde ağır ticari pazarının lojistikle beraber büyüyeceğini öngörüyoruz. Pazar 30 bin seviyesine yeniden çıkacaktır” diye konuştu. Zeka, Volvo Trucks ile iş birliğiyle, geçen yıl ocak ayında yüzde 3 olan pazar paylarının bugün itibarıyla yüzde 4,2’ye çıktığı bilgisini verdi. Geçen yıl pazarın büyümesinin yüzde 3 seviyesinde kaldığını aktaran Zeka, “Biz satışlarımızı yüzde 33 seviyesinde artırdık” dedi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN