Petrolde düşüş sürecek

Petrolde düşüş sürecek

Brent petrolü düşüşe geçti. Geçtiğimiz gün ABD’de açıklanan stok verileri sonrasında yatay seyir izleyen petrol önceki gün güne 51,70 dolardan başladı ve en yüksek 52,19’a kadar çıktı. Dün ise 50,81 dolarla açılış yapan Brent petrolün varil fiyatı, öğlene doğru 50,12 dolara kadar indi. Aynı sürelerde Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varil fiyatı ise 48,02 dolardan alıcı buldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) petrol stoklarının beklenenin üzerinde arttığını açıkladıktan sonra Brent petrolün varil fiyatı 50 dolara geriledi. API, stokların 4,5 milyon varil artarak 533,6 milyona yükseldiğini açıkladı. Uzmanlar stokların 2,8 milyon varil artmasını bekliyordu. Küresel piyasalarda gün içinde, Euro Bölgesi ocak ayı cari işlemler dengesi ve ABD’de şubat ayı ikinci el konut satışları takip edilecek.

Uzmanlar petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketinin devam edeceğini söylerken, şu açıklamalar yapıldı: “Petrol fiyatları gelen açıklamalar ile kayıplarını genişletti. Rusya’nın OPEC’in arzı kısma yönündeki anlaşmasına katılmayacağını belirtti. OPEC’in arz kesintisi süresi haziran ayında dolacak ve OPEC üyelerinden ara ara bu sürenin uzatılacağına ve arz kesinti miktarının artırılacağına dair açıklamalar alıyorduk. Brent petrol teknik olarak zayıf ve yönsüz hareketlerin devam ettiğini görmekteyiz. Brent petrolün yükselişlerinde ivme kazanabilmesi için 51.35 / 52.15 seviyeleri üzerine yerleşmesi gerekebilir. Aksi durumda 50.30 / 49.90 / 48.80 seviyeleri destek noktaları olarak hedeflenebilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN