Petrolle-elektrikçilerin otomobil kavgası

Petrolle-elektrikçilerin otomobil kavgası

Tüm dünyada benzinli ve dizel otomobillerin satışı sona eriyor. Bu konuda yasakların başlayacağı yıl 2025. Petrol devleri ise kaynaklarının bir süre sonra işe yarayamacağını düşünerek elektrikli otomobillere karşı çıkıyorlar.

ALİ YILDIRIM

Tüm dünya otomotiv teknolojisi konusunda yeni bir çağa adım atmak üzere; elektrikli otomobiller. Bu yeni çağla birlikte bir döneminde sonuna gelebilme ihtimali petrol üreticilerini oldukça rahatsız etmeye başladı. Hatta tüm dünyanın yakından tanıdığı Rockefeller ailesi bile petrol alanındaki yatırımlarının çoğuna son verdi. Bu sonun her ne kadar çevresel etkenler olduğu öne sürülse de, tüm varlığını bu savaştan kazanan aile tükenen kaynaklardan dolayı sona geldiklerini söylemiyor. Bu teze markalarda yeşil ışık yakınca otomotiv sektöründe temiz enerji furyası kaçınılmaz oldu. Zaten yapılan araştırmalarda Electric Vehicle Outlook (EVO) raporuna göre 2040 yılı itibariyle günlük petrol üretiminin 8 milyon varil kadar düşeceği ortaya konuluyor. Bu düşüşün en büyük nedeni ise temiz enerjiye olan yönelimin artması ve elektrikli otomobiller başı çekiyor.

1932’de körfezde petrolü ilk bulan ülke olan Bahreyn’de bu endişe içinde hatta Bahreyn Petrol Bakanı Şeyh Muhammed bin Halife bin Ahmed Al Halife bir konuşmasında şöyle demişti: “Bir elektrikli araç bataryası için yaklaşık 60 kilogram lityum kullanıyor. Küresel piyasada toplam lityum üretimi yıllık 35 bin ton seviyesinde. Bu konuyu dikkatli incelememiz gerekiyor. Elektrikli araç üretimi ve kullanımı için gerekli lityum sınırlı bir emtia. Bunu görmezden gelemeyiz. Şu anda elektrikli ve hibrid araçlar dünyadaki tüm araçların yüzde 1’ini karşılıyor ama lityum çok sınırlı bir kaynak. Bu kaynağın miktarını arttıramıyoruz.

17-07/28/sdfgrt.jpg

Karar Gazetesi olarak petrol devlerinin elektrikli otomobillerle olan savaşını bir yıl önce manşetlerimize taşımıştık ve tüm servetini petrolden kazanan Rockefeller ailesinin bile bu alandan yatırımlarını çekmeye başladıklarını habermizde anlattık.

Elektrikli araçların satışlarının artması şu an biraz endişe verici.” Tüm Avrupa yavaş yavaş dizel ve benzinli otomobilleri yasaklayacaklarının sinyallerini veriyor. Hatta çevreci gruplar bile patlak veren dizel skandalıyla birlikte bu yasakları deyim yerindeyse cani gönülden destekledi. Geçtiğimiz günlerde Stuttgart’ta çevreci gruplar, dizel otomobillerin yasaklanması için dava açtı. Yoğun hava kirliliğinin yaşandığı kentte, bölgesel hükümeti Avrupa Birliği’nin hava kalite standartlarının uygulanmadığı gerekçesiyle dava eden çevrecilerin talepleri arasında dizel otomobil kullanımının yasaklanması da bulunuyor. Hatta bu eyleme Alman Otomobil Sanayii Federasyonu Başkanı Matthias Wissman da destek verdi.

YERLİ OTODA ESKİ PROTOTİP ARTIK KULLANILMAYACAK

Yerli otomobil hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, daha önce hibrit olması düşünülen yerli otomobilin, full elektrikliye doğru kaydığını belirtti. Özlü, dünyadaki pazarın full elektrikliye gittiğini vurgularken, “Pazarda neler satılıyor. Hibrit, geçiş sürecinde menzili uzatmak amacıyla kullanılıyor” diye konuştu. Türkiye’nin de sıfırdan batarya üretmek yerine dünyayla beraber çalışacağını kaydeden Özlü, “Biz bu otomobili kendimiz için değil, dünya için yapacağız.” Yerli otomobilin tasarım ve üretiminin 4 yıllık bir süreç alacağını belirten Faruk Özlü, “Biz bunun yarısını, birinci faz için planlıyoruz. O da tasarım ve prototipin ortaya çıkarılması. İkinci fazı da seri üretime geçilmesi. Sıfırdan bir otomobilin prototip üretimi, test edilmesi ve seri üretim bandından çıkıp piyasaya sürülmesi 48 ay olacak” dedi. Özlü, yerli otomobilin geçen yıl kamuoyuna açıklanan ve çok tartışılan prototipinin kullanılmayabileceğine işaret ederek “Onu ana yükleniciye ‘Devam edebilirsin ya da kaldırabilirsin’ diyeceğiz. Biz bir tasarım yapalım, sanayiciye verelim ve ‘Sen bunu sat’ demek yanlış. Sanayici pazara baksın, ne satabilir ona göre analiz etsin” diye konuştu.

FOSİL YAKIT İÇİN KRİTİK YIL 2025 GİBİ GÖZÜKÜYOR

Otomotiv sektörünün yönünü yeşil enerjiye doğru çevirmişken, Avrupa’dan da yasaklanma haberleri yükseliyor. İngiltere hükümeti, ülkede hava kirliliği ile uzun vadeli mücadele stratejisi kapsamında dizel ve benzinle çalışan araçların satışının 2040 yılından itibaren yasaklanmasının planlandığı belirtildi. Ülke hava kirliliğinin en kısa zamanda azaltılabilmesi amacıyla şehirlerin mevcut altyapılarının dönüştürülmesi toplam 2,7 milyar sterlin seviyesinde yatırım yapacak. İlk benzinli araç yasağı yankıları Hollanda hükümetinden yükseldi. Elektrikli araçlar hakkında bir yasa tasarısını onaylayan ülke, sıfır araçları elektrikli olarak satacak. Yasaya göre Hollanda da 2025 yılından sonra sadece elektrikli araçların satışı yapılabilecek. Ancak bu tarihten önce alınmış fosil yakıtlı araçlar kullanılabilecek. Norveç, benzinli arabaların satışını 2025 yılından itibaren tamamen yasaklayacak. Almanya, benzinli otomobil yasağı ile ilgili süreyi biraz daha uzattı, normal olarak. Almanya 2030 yılında tüm dizel ve benzinle çalışan otomobillerin satışının yasaklanacağını ilan etti. Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, ülkesinin 2050’de karbon-nötr bir konumda olması için yeni resmi planlarını açıkladı. Bu planın en iddialı konularından biri de, 2040 yılı itibarı ile ülkede satılacak tüm yeni arabaların elektrikli olması. Yani 2040’dan itibaren Fransa’da benzinli veya dizel araçlar satılamayacak.

TÜRKİYE’DE NE ZAMAN UYGULANIR?

2016’da Türkiye’de 1 milyonu aşkın sıfır araç satışı gerçekleşirken, ikinci elde el değiştiren araç sayısı yıllık 4 milyonu geçti. Büyükşehirlerin araç yoğunluğu, trafik sorunu, dur kalklar zehirli gaz salınımını iki belki de üç katına çıkarıyor. Buna önlem almaya çalışan bazı markalar ise pazara elektrikli ve hibrit modellerini sunuyor. Türkiye’de üretim yapan Toyota, bu işi artık bir politika haline getirerek bütün modellerinde hibrit motor kullanmayı planlıyor. Türkiye’de ithal oto oranı oldukça yüksek, bununla birlikte 2025-2040 yıllarında Avrupa’da yasaklanan dizel ve benzinli otomobil üretimlerinden Türkiye’de nasibini alacak. Her ne kadar gündem de böyle bir şey olmasa da 2040’lı yıllarda Türkiye’nin de yasaklama ihtimaline dahil olması yüksek.

AVRUPA YASAKLIYOR TÜRKİYE YATIRIM YAPIYOR

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ), Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri. Hatta 2015 yılında 36 milyar 893 milyon lira hasılat, 2 milyar 564 milyon lira da net kâr elde etti. Şirketin öz varlıkları 8 milyar 368 milyon lira ve piyasa değeri de 17 milyar lira. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500’de, 34,8 milyar liralık net satış geliriyle birinci oldu. Türkiye’de elektrikli otomobiller çok yaygın değil ama her geçen gün artış gösteriyor. Renault, BMW, TEMSA gibi birçok marka mevcut elektrikli modellerini pazara sunuyor. Hatta Volvo bile yakın zamanda elektrikli ve hibrit olarak 5 modelini elden geçirmeyi planlıyor. Satış rakamları da aslında azda olsa gelecekten haber veriyor. Türkiye’de 2017’nin ilk yarısında 32 adet elektrikli, 1429 adette hibrit otomobil satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde elektrikli otoda 19 iken, hibritte yok denecek kazar azdı. Bu otomobiller yolları doldurduğunda TÜPRAŞ ne olacak sorusunun cevabını da artık zaman verecek.

SAYININ ARTMASI DİZEL ARAÇLARI ETKİLEMEZ

Kullanımı artmaya başlayan elektrikli araçlarla ilgili konuşan BP Rafinaj ve Pazarlama Grubu Üst Yöneticisi Tufan Erginbilgiç, şu an ellerinde dizel araç kullanımının azalacağına yönelik bir verinin bulunmadığını söyledi. Dünya genelinde trafikte 2 milyon elektrikli aracın bulunduğunu aktaran Erginbilgiç, 2037’ye kadar bu rakamın ancak 100 milyona çıkabileceğini ifade etti. Erbilgiç, “Elektrikli araç sayısının artması, motorin tüketimi ve dizel araçların alım satımını etkilemez” dedi.      

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN