Rekolte azaldı, yerli muzun fiyatı tavan yaptı

Rekolte azaldı, yerli muzun fiyatı tavan yaptı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde rekolte azlığı nedeniyle kilosu 10 liraya kadar yükselen yerli muzun fiyatı tavan yaptı.

Gazipaşa'da büyük bölümü deniz gören dağların eteklerinde bulunan muz bahçelerinde son hasat yapılırken, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik,  kış aylarında yaşanan don olayları nedeniyle açık alanda üretilen muzların zarar gördüğünü söyledi.

Muz ağaçlarının hava şartlarından çabuk etkilendiğini vurgulayan Çelik, "Hasat dönemimizi bu ay itibarıyla bitiriyoruz. Muz üretim şartları belli. Çok zorlu şartlarda üretim yapıyoruz. Gazipaşa'da örtü altı ve açık alanda üretim var. Örtü altında beklenen rekolteye ulaştık. Hava şartları özellikle açık alandaki ürünleri etkiledi" dedi.

PAZARDA 10 LİRADAN SATILIYOR

Geçen seneki don olayı nedeni ile bu yıl muz dallarının biraz zayıf olduğunu ifade eden çiftçi Eyüp Çabuk, muz fiyatları iyi gittiği için bu yıl zarar etmediklerini kaydetti. Zirai don nedeniyle muz dallarının biraz zayıf kaldığını aktaran Çabuk, "Normalde muz dalları en az 35 kilogram gelirdi, bu sene en fazla 28-30 kilogram arasında dal kesiyoruz." ifadelerini kullandı.

Komisyoncu Eşref Çağlar da sarp arazide zor şartlarda muz yetiştirildiğini, muz fiyatlarının pazarda 8-10 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

ANTALYA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN