Renault’un SUV ailesi Koleos ile tamam

Renault’un SUV ailesi Koleos ile tamam

Yaklaşık 5 yıl sonra tekrar Türkiye pazarına ayak basan Renault Koleos, yeni yüzüne kavuştu. Markanın SUV ailesinin son üyesi olan model, lüks görünümü ve güçlü dizel motorlarıyla dikkat çekiyor.

Fransız otomotiv devi Renault SUV ailesini Koleos ile tamamladı. Kadjar, yenilenen Captur’ün ardından Yeni Koleos’u pazara sunan marka artık D SUV segmentinde de söz sahibi olacak. Yeni Koleos 4x2 ve 4x4 seçenekleri pazara sunulurken, yüksekliği sayesinde her türlü arazide sürüş kabiliyeti sunuyor. Isıtma ve havalandırma özelliğine sahip koltukları, başarılı diz mesafesi konforlu bir iç hacim ile birleşiyor. Eller serbest bagaj kapağı ve arka koltuklara kadar uzanan panoramik açılır tavan aracın iç mekanını keyifli bir hale getiriyor. Renault’nun yeni marka kimliğinin imzası olan far tasarımına sahip Yeni Koleos’ta Full-LED ‘Pure Vision’ teknolojisi yer alıyor.

Tasarımı ile dikkat çekmesinin yanı sıra halojen farlara oranla yüzde 20 daha güçlü olma özelliği ile güvenliği de arttırıyor. Araçta,  Aktif Acil Fren Destek Sistemi  Şerit Takip Sistemi  Kör Nokta Uyarı Sistemi  ESC gibi kapsamlı sürüşe yardımcı sistemi (ADAS) bünyesinde barındırıyor. R-LINK 2 multimedya sistemi sürüş yardımcıları, eller serbest telefon, navigasyon gibi fonksiyonları koordine ediyor. 7 ve 8,7 inçlik ekran seçenekleri ile konfor ve güvenliğe de katkıda bulunuyor.

162 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR

Türkiye’de satışa çıkan yeni Koleos 162 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Araç Touch ve Icon olmak üzere 2 donanım seviyesiyle pazarda. Modelde 1.6 ve 2.0 olmak üzere iki dizel motor seçeneği var. 1.6 litrelik dizel seçenek 130 beygir gücünde ve 320 Nm torka sahip. 2.0 litrelik seçenek ise 175 beygir güç ve 380 Nm tork üretiyor. Her iki versiyonunda sadece X-Tronic adı verilen otomatik vites seçeneği var iken 4x4 sistemi sadece güçlü versiyonda yer alıyor. Her iki dizel motor da Euro6 ile uyumlu ve Stop & Start, NOx tutucu ve parçacık filtresi ile donatılmış durumda.

SEGMENT BÜYÜYOR

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “SUV segmenti Türkiye’de son üç yılda artış kaydetti. Bu segment, 2013 yılında binek otomobil pazarından yüzde 11,5 pay alırken 2017 yılında bu pay 16,5’a yükseldi. SUV, Sedan ve Hatchback’ten sonra en çok tercih edilen kasa tipi. D SUV segmenti binek otomobil pazarının yüzde 1,8’ini, D segmentinin ise yüzde 15,5’ini temsil ediyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN