Rusya'dan domates bahanesi: Güvenli değil

Rusya'dan domates bahanesi: Güvenli değil

Başta domates olmak üzere Türk ürünlerinin ihracına koyduğu ambargoyu kaldırmayan Rusya'dan yeni bir açıklama daha geldi. Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye’nin ilgili makamının ihraç edilen sebzelerinin güvenliğini garanti edecek durumda olmadığını bildirdi.

Dankvert Moskova’da düzenlenen Uluslararası Sebze Kültür Forumu’nda yaptığı açıklamada, "Bana göre, kontrollere üretimden başlamak gerekiyor. Bugün Türk meslektaşlarımız Antalya’da 1000’e yakın çiftçi varken kendi çiftçilerinin seralarını kontrol edemiyorlar" ifadesini kullandı.

GÜVENLİKLERİNİ KONTROL ETMELERİ ÇOK ZOR

Dankvert, Rosselhoznadzor uzmanlarının Türkiye’de gerçekleştirdikleri denetlemelerin temelinde bu sonuca vardığını belirterek, "Bu belirtilen yerler 1000’er ton ürün veriyorlar. Onların bu yerlerin güvenliklerini kontrol etmeleri çok zor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN