S&P'nin not indirimi sonrası dolar ne kadar oldu? Piyasalarda son durum ve dolar kuru 2 Mayıs

S&P'nin not indirimi sonrası dolar ne kadar oldu? Piyasalarda son durum ve dolar kuru 2 Mayıs

Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından dolar ve euro fiyatlarında da hareketlenme oldu. Peki Dolar bugün kaç lira oldu? Euro ne kadar? Piyasalardan son gelişmeleri ve güncel dolar kurunu haberimizden görebilirsiniz.

Dolar kuru bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından dolar yeniden 4.11 lirayı aşarken, euro da 4.93 liranın üzerine çıktı. S&P Türkiye'nin kredi notunu bir kademe daha düşürerek, yatırım yapılabilir düzeyin "üç kademe altında" bulunan "BB-" düzeyine indirdi. S&P'den yapılan açıklamada, not indirimine gerekçe olarak, "enflasyon görünümünde bozulma, liradaki değer kaybı ve ülkenin bozulan dış pozisyonu" gösterildi. Son indirimde, Türkiye'nin kredi notu görünümü ise "negatiften durağana" çevrildi.

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

S&P'nin açıklaması sonrası erken işlemlerde dolar 4.1133 liraya kadar yükseldi ve bu düzeylerde tutundu. Euro da 4.9354 lirayı gördükten sonra 4.93 - 4.94 lira aralığında hareket etmeye başladı.

S&P TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU BİR KADEME DAHA DÜŞÜRDÜ

Kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu bir kademe daha düşürerek, yatırım yapılabilir düzeyin "üç kademe altında" bulunan "BB-" düzeyine indirdi.

S&P'den yapılan açıklamada, not indirimine gerekçe olarak, "enflasyon görünümünde bozulma, liradaki değer kaybı ve ülkenin bozulan dış pozisyonu" gösterildi. Son indirimde, Türkiye'nin kredi notu görünümü ise "negatiften durağana" çevrildi.

Şirketin derecelendirme raporunda, "bozulan enflasyon görünümü"ne işaret edilerek, not indiriminin, "Merkez Bankası'nın son geç likidite penceresi faiz artırımına rağmen, döviz kurlarındaki uzun vadeli değer kaybı ve volatiliteye ilişkin endişeden" kaynaklandığı vurgulandı.

Türkiye'nin "bozulan dış pozisyon ve yurtdışından borçlu özel sektörde artan sıkıntılar"a da dikkat çekilen raporda, "dış finansman koşulları ve döviz kurunda daha fazla bozulma"nın yanında, özel sektörde "kırılganlıkların artması"nın da kredi notunun yeniden düşürülmesine neden olabileceği uyarısı da yapıldı.

Hükümetin ekonomiyi desteklemek için yürüttüğü maliye politikasının da genel mali durumda daha fazla bozulmaya neden olabileceği uyarısı da yapılan raporda, kredi notunun yeniden yükselmesi için, "Merkez bankasının enflasyonu yüzde 5.0 olan hedefine indirmesi ve cari açığın azalması" gerektiğine işaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN