Sabancı’dan 6 ayda 19,2 milyarlık satış

Sabancı’dan 6 ayda 19,2 milyarlık satış

Bu yılın ilk yarısında Sabancı Holding’in konsolide satışları 19 milyar lirayı geçti. Finansal iştiraki Akbank’ın desteğiyle net kârını da yüzde 11 artışla 790,2 milyon liraya yükseltti.

Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2017 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 19,2 milyar lira oldu. İlk altı ayındaki operasyonel karlılığını ise yüzde 21 yükselterek 4,3 milyar liraya çıkardı.

Holding’in toplam varlıkları ise 2017 yılının ilk yarısı itibari ile 326 milyar 582 milyon liraya, toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise 24 milyar 564 milyon liraya ulaştı. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “Türkiye’nin Sabancı’sı olarak 90 yılı aşkın geçmişimizden aldığımız güç, deneyim ve kültürümüzle her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. DNA’mızda da olan inovasyon, AR-GE alanındaki çalışmalarımızı; güçlü insan kaynağımızın da katkısıyla daha dinamik, daha etkin ve daha rekabetçi bir yapıyla sürdürüyoruz” dedi. Holding’in bankacılık faaliyetleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Göçmen, 2017’nin ilk altı aylık döneminde reel sektöre yönelik kredilerin gelişim gösterdiğini, 190 milyar lirası nakdi olmak üzere toplamda yüzde 7,4 büyümeyle kredilerin 235 milyar liraya ulaştığını belirtti. Göçmen, “Enerjisa olarak satışlarımızı yüzde 16, tek seferlik gelir ve giderler hariç faaliyet karımızı da yüzde 18 arttırdık.  20 milyon kişinin elektrik enerjisine erişimini sağlayan elektrik dağıtım iş kolumuzda yatırımlarımızı geçen yılın aynı dönemine göre 780 Milyon TL yatırım yaparak %44 artırdık” diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN