Sağlık Bakanlığı personel yerleştirme sonuçları | Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları belli

Sağlık Bakanlığı personel yerleştirme sonuçları | Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları belli

Sağlık Bakanlığı, 18 bin personel yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM, Sağlık Bakanlığına 18 bin sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme işlemini tamamladı. Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacağını Maliye Bakanı Naci Ağbal açıkladı. Bu açıklamadan sonra memur olmak isteyenler google gibi arama motorlarında Sağlık Bakanlığı personel alımı şartlarını araştırıyor. Binlerce kişinin merak ettiği Dağlık Bakanlığı personel alım şartları ve personel alımı ne zaman yapılacak sorularının yanıtını sizler için araştırdık. İşte Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıklamalarının detayları ve Sağlık Bakanlığı personel alım şartları haber detayda...

ÖSYM, Sağlık Bakanlığına 18 bin sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme işlemini tamamladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığı bünyesinde 9 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra devlet memuru olma hayali kuran binlerce kişi Sağlık Bakanlığı personel alım şartlarını ve 9 bin yeni personelin ne zaman alınacğını merak etmeye başladı. Maliye Bakanı yaptığı açıklamada: Sağlık Bakanlığı'nın talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığı'ndan olumlu görüş geldiğini belirterek, "Bugün itibarıyla 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız" dedi. Sağlık bakanlığı personel alımı şartlarını ve haberin detaylarını sizler için araştırdık. 

Sonuçlar "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenilebiliyor.

Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı ile ilgili Maliye Bakanı'ndan açıklama geldi. 9 bin yeni personel alımını Sağlık Bakanlığı ne zaman yapacak? ve Sağlık Bakanlığı personel alım şartları nelerdir? Bu iki sorunun yanıtını haberimizin devamında bulabilirsiniz. TBMM Genel Kurulunda görüşülen KDV Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Tasarı hazırlanırken ekonomiyle ilgili hemen hemen bütün sivil toplum örgütleriyle görüşüldüğünü, yazılı görüşler toplandığını, kapsamlı toplantılar yapıldığını, ülke örneklerinin incelendiğini anlatan Ağbal, mevcut kanunda sorun oluşturan alanların tek tek tespit edildiğini, kanunun 33 yıldan sonra bugünkü ihtiyaçları karşılamadığı alanların belirlendiğini ifade etti.

Ağbal, Sağlık Bakanlığı'nın talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini aktararak, "Bugün itibarıyla 9 bin sözleşmeli personelle ilgili bir imza atacağız. Yıl içerisinde önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız. Bugün itibariyle 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak." açıklamasını yaptı.

18-03/30/saglik-bakanligi-9-bin-personel-alacak.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Sağlık Bakanlığı personel alımı için kontenjanlar yayımlandı. Adaylar tarafından aylardır merakla beklenen kontenjan listesine göre toplam 9 bin sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek.

Kontenjanları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2018/1 KPSS Planlama Özet Tablosu ile verdi. Peki KPSS 2018/1 başvuruları ne zaman başlayacak?Sağlık Bakanlığı YHGM tarafından verilen ayrıntılar, sözleşmeli pozisyonların unvan, branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımını kapsıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı atama başvurularının ne zaman başlayacağı bu duyuruda yer almıyor.

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile personel alım ilanı kadrolarına ilişkin detayları yayımladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 9 BİN PERSONEL ALIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmesi planlanan 9000 personel alım ilanının detayları gelmeye başladı. Sağlık Bakanlığı konuya ilişkin web adresi üzerinden bir duyuru yayımlarak alım yapılacak pozisyonlara ilişkin detayları paylaştı. 

Yayımlanan detaylara göre Sağlık Bakanlığı lisans düzeyinden 6845 personel alımı yapacak. Söz konusu kadro detaylarına göre ayrıca alımlarda 829 önlisans mezunu personel ve 1326 lise mezunu personel alımı yapılacak. 

18-03/30/saglik-bakanligi-personel-alacak.jpg

EN ÇOK KADRO LİSANS HEMŞİRE POZİSYONUNDA

Sağlık Bakanlığı'nın web adresi üzerinden yayımlanan kadro detaylarına göre 9 bin personel alım ilanında en çok Hemşire alımı yapılacak. Lisans ve lise düzeyinden mezun olan adayların başvuru yapabileceği kadro için, 5582 lisans mezunu hemşire ile 950 ortaöğretim hemşire alımı yapılacak. 

Hemşire kadrosunun ardından en çok alım yapılacak ikinci kadro ise ebe kadrosu oldu. Bu kadro için 947 lisans mezunu ile 50 ortaöğretim mezunu ebe alımı yapılacak. 

Açıklanan kadro detaylarında yer alan bilgilere göre en az alım ise 3 kadro ile Adli Tıp Sağlık Teknikeri kadrosuna yapılacak. 

NACİ AĞBAL'IN DİĞER AÇIKLAMALARI 

Ağbal, bir kanunun, toplumun beklentilerini karşılıyorsa, gelecek taleplerine karşılık veriyorsa, işleri kolaylaştırıyorsa, çözüm getiriyorsa bunun bir reform olduğunu kaydetti. AK Parti hükümetleri döneminde eğitimden giyime, turizmden sağlığa, temel gıda maddelerine kadar vergi oranlarında önemli indirime gidildiğini söyleyen Ağbal, yerli üretimi artırma ve yatırım, üretim amaçlı olarak KDV oranlarında indirim yaptıklarını belirtti.

Ağbal, vergi oranlarının tek başına kanunla düzenlenmeyeceğini, KDV Kanunu'nun standart oran belirlediğini, Bakanlar Kurulunun bunu farklılaştırabileceğini vurguladı. Bakanlık olarak KDV oranlarına ilişkin etki analizi çalışması yaptıklarını ifade eden Ağbal, "Bugüne kadar yaptığımız bütün indirimleri de dikkate alarak varsa diğer indirimleri de yaparız." dedi.

Hükümet olarak çalışan, emekli, işçilerin refah seviyesinin gelirlerinin artırılması konusunda bugüne kadar önemli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Ağbal, "Memur, işçi, emeklinin eline geçen net maaşı, enflasyonla, başka şeylerle mukayese edin, 2002'nin çok üzerindedir. Hükümet olarak bir taraftan ekonomiyi büyüttük bir taraftan da tüm sosyal kesimlerin refahını artıracak adımlar attık." diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN