Samsung Türkiye’de hedef büyüttü

Samsung Türkiye’de hedef büyüttü

Samsung Türkiye’de 2018 sonuna kadar 600 yeni mağaza için 18 milyon dolar yatırım yaparak, 2 bin 500 kişiye iş kapısı açacak.

Samsung Electronics dünyanın en büyük elektronik ürün ve buna bağlı hizmet ve servis üreten firmalarından birisi. 2015 yılı küresel cirosu 174,57 milyar ve 2016 ilk üç çeyrek toplam cirosu 129,23 milyar dolar. Yıllık ortalama AR-GE bütçesi ise 14,4 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’de 10 yıldır televizyon kategorisinde lider ve yüzde 23 pazar payına sahip. Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi ile ankastre ürünlerden oluşan beyaz eşyada ise Türkiye’deki toplam pazar payı yüzde 25.

Samsung Electronics Türkiye televizyonda pazar payını yüzde 33’e ve beyaz eşyada yüzde 30’a çıkartmayı hedefliyor. Bu hedef için Samsung Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy; “Türkiye’de tüketici elektroniğinde başarılı olabilmek için dağıtım kanalınızı, servis yapılanmanızı, ürün gamınızı yerel ihtiyaçlara göre oluşturmanız gerekir. Marka konumlandırması ve pazarlama çalışmalarınızı Türkiye’de rakipleri de dikkate alarak yerelleştirmek büyük önem taşıyor” diyor ve ekliyor; “Hem dünya hem de Türkiye ekonomisinde canlanma olmasını bekliyoruz. Samsung olarak Türkiye‘nin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz. Bu büyüme dönemine hazırlıklı girebilmek için Türkiye’deki hedeflerimizi büyütüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz.”

18 MİLYON DOLAR YATIRIM, 2500 KİŞİYE İSTİHDAM

Bu çerçevede Samsung Türkiye 2018 sonuna kadar mevcut 300 olan mağaza sayısını 900’e çıkartacak ve 2500 civarında kişiye istihdam sağlayacak. Yeni mağazaların 450 tanesi doğrudan Samsung tarafından kalan 450 tanesi de distribütörler tarafından yönetilecek şekilde yapılandırılacak. Gürsoy tüm yeni mağazalar için toplam 18 milyon dolar civarında yatırım yapacaklarını belirtiyor.

Gürsoy’un verdiği bilgilere göre Türkiye’de televizyon pazarının yüzde 40’ı ve beyaz eşya pazarının yüzde 70’i hala geleneksel kanal yapısı ile çalışıyor bu sebeple Samsung’un açacağı yeni mağazaların senet ile satış gibi geleneksel pazardaki dinamikleri kullanmasını da teşvik edecek.

Gürsoy’un verdiği bilgilere göre akıllı cep telefonu ürün ailesi mağazalardaki müşteri etkileşimini büyük oranda etkiliyor; “Mağazalarımızda rakiplerimize göre 2 hatta 2,5 kat ciro elde ediyoruz diyor.”

BEYAZ EŞYADA YILBAŞINA KADAR ZAM YOK

Dolar kurundaki hızlı yükseliş ise yılbaşına kadar beyaz eşya grubundaki ürünlere yansıtılmayacak. Ancak TV grubunu da aylık yüzde 2 ila 4 arasında ve yıl başına kadar toplam yüzde 9’luk artış söz konusu olacak zira TV üretiminde kullanılan panel maliyetlerinde de bir yükseliş olduğunu belirtiyor Gürsoy.

Öte yandan Gürsoy’un verdiği bilgilere göre televizyon ürün ailesindeki giriş seviyesi modeller ve ankastre ürünler için yerli üreticiler çeşitli anlaşmalar yapılmış durumda ve montaj işlemleri Türkiye’de yapılıyor. Gürsoy bu işbirliklerinin artması için çalışmalara devam ettiklerini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN