Samsung'un patronu 1 numaralı şüpheli

Samsung'un patronu 1 numaralı şüpheli

Güney Kore polisi, Samsung Electronics’in patronu olan Lee Kun-hee’nin yeni bir soruşturmanın 1 numaralı şüphelisi olduğunu açıkladı.

Samsung'un varisi Jay Y. Lee yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle bir yıl hapis yattıktan sonra gözetimli olarak serbest bırakılmasının ardından Polis şimdi Lee’nin babası ve Samsung Electronics’in patronu olan Lee Kun-hee’nin yeni bir soruşturmanın birinci şüphelisi olduğunu açıkladı.

VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASI

Güney Kore polisi, 2014 yılında kalp krizi geçiren Lee’nin 8,2 milyar won (7,5 milyon dolar) vergi kaçakçılığı yaptığından ve bunu yaparken Samsung çalışanlarının banka hesaplarını kullandığından şüpheleniyor. 

Polis, Lee’nin sağlık durumu nedeniyle sorgulanmayacağını belirtirken; soruşturma dosyasının savcılığa gönderileceğini duyurdu. Polisin savcılığa göndereceği dosyada “Samsung patronu Lee Kun-hee ve şirketin diğer 72 yöneticisi tarafından 260 ayrı banakada açılan banka hesaplarıyla 8,2 milyar won vergi kaçırıldığından şüphelenmektedir” yazıldığı belirtildi.

SERBEST BIRAKILMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Lee’nin serbest bırakılması üzerine Güney Koreli siyasetçi Park Yong-jin “Bu hayal kırıklığı yaratan karar, Samsung’un kanunların ve mahkemenin üzerinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN