Satılık emlakta favori Beylikdüzü

Satılık emlakta favori Beylikdüzü

Gayrimenkul için en çok arama Beylikdüzü ve Esenyurt’ta yapıldı. En çok satılık konut Beylikdüzü’nde aranırken, kiralıkta Esenyurt başı çekti. Türkiye genelinde satılık daire en yüksek şubat ve martta, kiralıkta ise haziran ve temmuzda araştırıldı.

İstanbul’da emlak için en fazla arama Beylikdüzü ve Esenyurt’da gerçekleşti. Konut aramalarının yüzde 70’i satılık, yüzde 30’u kiralık ev için yapılırken, satılıkta en çok arama Beylikdüzü, kiralıkta ise Esenyurt’da gerçekleşti. 2015 yılında ise bu oranların ağırlığı yüzde 55 ve yüzde 45 şeklindeydi. Zorlu 2016 yılına karşın, satılık konuta ilginin arttığını gözlemlediklerini söyleyen yeni nesil emlak bulmak sitesi Emlakjet.com’un Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, şunları söyledi: “Şubat ve Mart ayları yıl içinde satılık konut aramasının en fazla yapıldığı aylar oldu. Kiralık konutta ise Haziran ve Temmuz, en yüksek arama yapılan aylar olarak öne çıktı. İstanbul’da arama yapılan illerin sıralamasında başı çeken Beylikdüzü ve Esenyurt, konut alıcılarının fiyatların şişmeye başladığı yerlerden kaçarak ekonomik fiyatlı konut arayışında olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Fiyat açısından daha ulaşılabilir olan düşük metrekareli evlerin bu bölgelerde yoğunlaşması ve küçük metrekareli konutlara talebin artması da bunun bir göstergesi.

Kentsel dönüşüm, arsa stoğu, raylı sistem etkisinin yanı sıra yeni havalimanına yakınlık gibi nedenler, uygun fiyatlı konut satın almaya çalışan alıcılar üzerinde pozitif bir etki yaratıyor.”Konut satışlarının, 2016 yılının tamamında bir önceki yıla göre yüzde 4 artarak 1 milyon 341 bin 453 adete yükseldiğine işaret eden Kunter, “Zor bir yıl olan 2016 yılında geçen yılın rekorunu kırmak, sektör adına önemli bir başarı. Verilerin detayına baktığımızda, Aralık’ta Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,8 oranında artarak 49 bin 76 olduğunu görüyoruz. Bu 2016 yılı içinde adetsel bazdaki en yüksek rakam, dolayısıyla kamu bankaları önderliğindeki faiz düşüşünün etkilerini Aralık ayında net olarak görüyoruz. İlk defa satılan konut sayısı yüzde 50,3 ile 2016 yılı içerisindeki en yüksek payına Aralık’ta ulaştı. Ancak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalarak 71 bin 792 olması da dikkat çekici.

Ekonomideki belirsizlik ve dövizdeki hareketliliğin sonuçlarının daha keskin olarak yansıdığı bir ay olan Aralık’ta alıcılar geçen yıla göre kıyaslandığında pazarlık gücünün daha çok olduğu ikinci ele yönelebiliyor. Bu kapsamda ikinci el konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarak 70 bin 921 olması yine olağan bir gelişme” dedi. Emlakjet.com’un 2015 yılına paralel seyreden 2016 yılına ait diğer verilerine göre ise konut alıcılarının Türkiye genelinde İstanbul’dan sonra en çok talep gösterdiği ilk 5 şehir, İzmir, Ankara, Aydın, Muğla ve Antalya. İstanbul’da konut araması yapan ilk 5 şehir ise Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana gibi büyük şehirler olarak sıralandı.

MEGA PROJELERE YERLEŞİM

Gayrimenkul aramada iniş-çıkışı olmayan, ancak her daim süren ilginin bulunduğu bölgeleri Bayrampaşa, Çatalca, Tuzla, Zeytinburnu, Bakırköy oldu. Sıralamanın, mega projelere olan yakınlık ve yatırım değerlerinin artacağı beklentisine işaret ettiğine dikkati çeken Gizem Moral Kunter, “Bu durum, ilginin her daim sürdüğü yerlere işaret ediyor. Üçüncü Köprü ile Bayrampaşa ve Çatalca, Körfez geçiş projesine yakınlığı ile Tuzla, Büyük İstanbul Tüneli ve Avrasya Tüneli projelerinin bağlantı noktalarına yakınlığı ile Zeytinburnu-İncirli tercih ediliyor” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN