Sears 63 mağazasını birden kapatıyor

Sears 63 mağazasını birden kapatıyor

Perakende sektörünün en eskilerinden biri olan ABD merkezli Sears, satışların yüzde 31 düşmesi ve şirketin sürekli zarar etmesi nedeniyle 63 mağazasını daha kapatma kararı aldı.

132 yıl önce kurulan ABD'li perakende devi satışların gittikçe düşmesi ve karlılığın azalması nedeniyle 63 mağazasını kapatma kararı aldı.

Şirket yönetimi 100 adet kâr etmeyen Sears ve şirket bünyesindeki Kmart mağazalarını belirleyerek yakın gelecekte 63 tanesinin kapatılacağını duyurdu.  Bu sayının önceden 72 olarak kararlaştırıldığı ancak daha sonrasında indirildiği de açıklandı. 9 mağaza ise yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak.

Chicago merkezli şirket geçtiğimiz 12 ayda neredeyse 400 mağazasını daha kapatmıştı. 63 mağaza da kapatıldıktan sonra geriye 831 mağaza kalacak. 2005 yılında birleşen Kmart ve Sears, o dönem toplam 3500 mağazaya sahipti. Böylelikle şirket mağaza sayısı açısından yüzde 75'in üzerinde eridi. 

ZARAR 11 MİLYAR DOLARI AŞTI

Sears bilançolarında satışların son 3 ayda yüzde 31 düştüğü görülüyor. Azalan satışlar nedeniyle aynı dönemdeki 424sea milyon dolar olurken, şirketin kar ettiği son yıl olan 2010'den bu yana 8 senedeki zararı 11.2 milyar dolara ulaştı. 

Nakit akışını düzeltmek için geçen yıl yapı araç gereçleri satan Craftsman markasını elden çıkaran Sears, şu sıralar da ev gereçleri markası Kenmore'u satmak istiyor. Sears hisseleri bu haberler sonrasında dün yüzde 13 değer kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN