Servet ve milyoner sayısında en büyük erime Türkiye'de

Servet ve milyoner sayısında en büyük erime Türkiye'de

Credit Suisse tarafından yayınlanan rapora göre küresel servet son bir yılda 14 trilyon dolar artarak 317 trilyon dolara ulaştı. Dolar krizi nedeniyle milyoner sayısının en fazla azaldığı ülkelerden biri Türkiye oldu.

Küresel servet raporu son 12 ayda bir önceki yıla oranla yüzde 4.6 artış gösterdi. Bu artış bir önceki yıla göre daha az da olsa, 2008 sonrası dönemin ortalamasına göre daha yüksek oldu.
 
Görülen artışın dünya nüfusuna olan etkisine bakıldığında kişi başına servet yüzde 3.2 artıyor. Milyoner sayısı ise 2.3 milyon artarak dünya genelinde 42.2 milyona çıktı. Milyoner sayısının en fazla arttığı ülke 878 bin ile ABD oldu. Fransa, Almanya, İngiltere ve İtalya'da ise milyoner sayısına toplam 800 bin kişi daha eklendi.

MİLYONER SAYISININ EN FAZLA AZALDIĞI ÜLKE

Rapora göre son 12 ayda Çin'de 186 bin, Japonya'da 94 bin yeni milyoner geldi. Bu ülkelerdeki milyoner sayısının artışında döviz kurundaki değişimlerden ziyade ülkelerin ekonomilerinde yaşanan kalkınma etkili oldu. Çin, milyoner sayısında Japonya'yı 2014 yılında geride bırakmıştı.(euronews türkçe)

18-11/15/kaynak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN