SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SSK E-Borcu yoktur uygulaması için yaptırdığınız veya yaptıracağınız aktivasyon işlemini sadece bir kere yaptırmanız yeterli olacaktır.

SGK üzerinden çalışanlarına olan borçlarını da sorgulayabilirler işverenler. İşveren kurum ve kişiler için oldukça önem taşıyan SGK borcu yoktur yazısı almak için tek yapmaları gereken https://uyg.sgk.gov.tr/EBorcuYoktur5510/amp/loginldap adresinde şifreleri ve kullanıcı adları ile giriş yapmak ve SGK borcu yoktur belgesini almak. Ayrıca bu sayfa sayesinde hangi aylarda ne kadar prim ödediğinizi ve brüt kazancınızı da öğrenebilir, yıllık bazda bunları kontrol edebilirsiniz.

E-BORCU YOKTUR İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Taahhüt belgesi

Aktivasyon onay formu

Çalışanlara özel başvuru formu

İşverene özel başvuru formu

SGK E-BORCU YOKTUR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

E-Borcu yoktur uygulaması için yazının sonunda verilen bağlantı adresine tıklayınız.

İki kelimeden oluşan kullanıcı adınızı giriniz.

Sistem şifresi ve işyeri şifresini giriniz.

Güvenlik kodunu giriniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Giriş” butonuna tıklayınız.

SGK E-Borcu yoktur uygulamasını gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

Yukarda vermiş olduğumuz linkten e-borcu yokut sorgulamanızı yapabilir konu hakkında detayları takip edebilirsiniz.

SGK VERGİ BORCU YOKTUR HAKKINDA

SGK vergi borcu yoktur belgesi ile vergi toplama işlemleri daha sağlıklı bir şekilde işlediği gibi, uygulamanın geliştirilmesiyle vergi dairelerinde oluşan yığılmaların da önüne geçmek amaçlanmaktadır. Vatandaşlar bu uygulamalar ile işlemlerini sıra beklemeden kolaylıkla yapabilmektedir.

SGK Vergi Borcu Yoktur Belgesi Nasıl Alınır ?

SGK vergi borcu yoktur yazısını GİB’ in resmi sayfasından alabileceğiniz gibi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak da alabilirsiniz.

Aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfaya;

Belirtilen yerlere vergi dairesinin adres ve bilgilerini,

Nüfus kayıt bilgilerinizi,

Adres ve iletişim bilgilerinizi yazarak kuruma gönderiniz.

Yapılan bu kısa işlem ile vergi bilgilerinize ulaşabileceğiniz gibi SGK vergi borcu yoktur yazısını da alabilirsiniz. Bilgilerin tek merkezde toplanması sebebiyle işlemlerin bu şekilde yapılması doğru bilgilendirilme ve pratik hizmet almayı sağlamıştır.

SGK E-BORCU YOKTUR NEDİR?

SGK E-Borcu yoktur öğrenme hizmeti, Sosyal Güvenlik Kurumu web sitesinden SGK’dan yararlananların kullanabilecekleri işlemlerden birisidir. Vatandaşlar kimi zaman, SGK üzerinden herhangi bir borcu olmadığını kanıtlamak için yazılı bir belgeye ihtiyaç duymaktadır. SGK’dan borcu olmadığına dair bir belge istediği takdirde bu belgeyi rahatlıkla kuruma gidip edinebilmektedir. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini kurum işleri içerisinde kullanmaya başlaması ile bu borcu yoktur belgesini almak için SGK şubelerine gitmeye gerek kalmamıştır. Artık kullanıcılar SGK E-Borcu yoktur hizmetini kullanarak, internet üzerinden SGK’ya bir borcu olmadığına dair belgeye erişebilirler. SGK E-Borcu yoktur hizmetini kullanabilmek için ise, kişilerin SGK web sitesinde bulunan bağlantıyı kullanmaları gerekmektedir. Yazımızın devamında SGK E-Borcu yoktur hizmetini nasıl kullanacağınıza dair ayrıntılı anlatıma ve SGK sistemi hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN