SGK ve BAĞ- KUR emekli maaşı zam oranı ne kadar? İşte 2018 Temmuz emekli maaş zam oranı...

SGK ve BAĞ- KUR emekli maaşı zam oranı ne kadar? İşte 2018 Temmuz emekli maaş zam oranı...

SGK ve BAĞ- KUR emekli maaşı zam oranı ne kadar? ve 2018 Temmuz emekli maaş zam oranı hakkında merak edilenleri haber detayda bulabilirsiniz. Temmuz ayında 12 milyon emeklinin maaşları artacak. Şimdiden temmuz ayı maaş zam oranı merak ediliyor.

12 milyon emeklinin temmuzda maaşı artacak. Emekliler SGK ve BAĞ- KUR emekli maaşı zam oranı ne kadar? ve 2018 Temmuz emekli maaş zam oranı ne olacak sorularının yanıtını haberlerde araştırıyor. Milyonlarca emeklinin merak ettiği temmuz zam oranı hakkındaki türm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz. Günlerdir yüzde 4 civarında olması beklenen emekli maaşı ile ilgili son dakika gelişmesine göre Temmuz ayında emekliye gelecek zam tutarına ek artış gelecek. Enflasyona bağlı olarak yapılacak zam miktarında maaş oranlarına göre ekstra zam artışı gündemde. 

12 milyon emeklinin erakla beklediği SGK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı hakkındaki tüm gelişmeleri merak edenler için derledik. Tüm emeklilerin maaşı Temmuz zammında artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon durumuna göre zam yapılacak. Memur emeklileri yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkı verilecek. Temmuz ayında artacak zamlarla birlikte her ay ödenecek olan ek ödemede aynı orantıda artmaya devam edecek. Diğer tarafta ek ödemelerde ekstra artış da gündemde. 2000’den önce emekli olan SSK’lıların maaşı bin 746 liraya, memur emeklilerininki ise 2 bin 190 liraya yükselecek. En düşük memur emeklisi aylığı bin 978 lira seviyesinde bulunuyor. Memur emeklileri için şu ana kadar oluşan yüzde 5.89'luk artış, bu maaşı 2 bin 94 lira 50 kuruşa yükseltecek. Yüzde 7'lik enflasyonla yüzde 3.5+3 zam oluşacak. Bu durumda çıplak maaş 2 bin 106 liraya, ek ödemeli maaş ise 2 bin 190 liraya çıkacak. Bağ- Kur esnaf emeklilerinde ek ödemeli en az maaş bin 563 lira, Bağ-Kur tarım için bin 100 lira, 2000 yılı öncesi SSK emeklisi için bin 746 lira ve 2000 sonrası SSK emeklisi için de bin 41 lirayı bulabilecek. 

EK ÖDEME DE ARTACAK

Maaşlara zam geldiğinde yüzde 4'lük ek ödeme de artıyor. Vefat eden emeklilerin ikramiyeleri maaş alan dul ve yetimlerine ödenecek. Ödemeler maaş hisselerine göre yapılacak. Yüzde 75 oranında maaş alan bir eşe 750 lira ödenecek. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o baz alınarak ödenecek. 

YÜZDE 6.39’A YÜKSELDİ

İlk 5 aylık enflasyon açıklandı. Ocak- mayıs enflasyonu yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 6.39 zam oluşurken, memur emeklilerine de yüzde 3.5'lik toplu sözleşme artışına ilaveten yüzde 2.39 enflasyon farkı ortaya çıktı. 3 Temmuz'da haziran ayı enflasyonu belli olacak. Buna göre zam ve fark oranları artacak ya da azalacak. Ancak uzmanlar 6 aylık enflasyonun yüzde 7'yi bulabileceğini belirtiyor.

EK ÖDEME DE ARTIYOR

Halen en düşük memur emeklisi aylığı bin 978 lira seviyesinde bulunuyor. Memur emeklileri için şu ana kadar oluşan yüzde 5.89'luk artış, bu maaşı 2 bin 94 lira 50 kuruşa yükseltecek. Yüzde 7'lik enflasyonla yüzde 3.5+3 zam oluşacak. Bu durumda çıplak maaş 2 bin 106 liraya, ek ödemeli maaş ise 2 bin 190 liraya çıkacak. Bağ- Kur esnaf emeklilerinde ek ödemeli en az maaş bin 563 lira, Bağ-Kur tarım için bin 100 lira, 2000 yılı öncesi SSK emeklisi için bin 746 lira ve 2000 sonrası SSK emeklisi için de bin 41 lirayı bulabilecek. Maaşlara zam geldiğinde yüzde 4'lük ek ödeme de artıyor..

3 TEMMUZ'DA KESINLEŞECEK

Hem emeklilerin hem de memurların zam oranları için enflasyon temel belirleyici. İlk 6 aylık TÜFE verisi; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek, memurların ve memur emeklilerinin de yüzde 3.5 toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkını ortaya koyacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre; ocakmayıs endeks değişimi yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammı yüzde 6.39 olarak görünüyor. 3 Temmuz'da ise kesin rakam ortaya çıkacak. Memurların ve memur emeklilerinin de temmuzda enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 4'ü aşması gerekiyordu. İlk 5 aylık enflasyona göre yüzde 2.39 fark oluştu. Bu fark memur ve memur emeklilerinin zammına ilave olarak verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN