Sırbistan'a yeni Türk yatırımı

Sırbistan'a yeni Türk yatırımı

Sırbistan'ın orta kesimlerindeki Cuprija'da ilk etapta 100 kişiyi istihdam etmesi planlanan tekstil fabrikasının açılışı yapıldı.

"Tibet Moda" tekstil fabrikasının açılışına Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve davetliler katıldı.

Başbakan Vucic, açılışta yaptığı konuşmada, son 2 yıl içerisinde Sırbistan'da birçok Türk firması kurulduğunu belirterek, 2014 yılındaki büyük sel felaketinin ardından selden etkilenen Krupanj bölgesi için yatırımcı aradığında Türkler dışında hiç kimsenin bu talebe yanıt vermediğini söyledi.

Türkiye-Sırbistan arasındaki ikili ilişkilere de değinen Vucic, "Amacımız Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak. Benim bu isteğime birçok kişi gülmüş, hatta Müslümanlarla çatışmak yerine, barış içerisinde yaşamayı, iyi ilişkiler kurmayı seçmem birçok kişiyi kızdırmıştı. Fakat bu yatırım, Türkiye ile iyi ilişkilerimizin sonucu. Türkler ilişkilerinin kötü olduğu yere gelmez. Biz onları dostça karşılıyoruz." şeklinde konuştu.

Vucic, Türk yatırımcıların Sırbistan'da sadece Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde değil, iş gücünün yüksek olacağı diğer bölgelere de yatırım yaptığını, bu doğrultuda birçok projeye adım attıklarını söyledi.

Büyükelçi Bozay'ın Sırbistan'daki görevinin sona erecek olmasından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Vucic, "Sırbistan'ın kapısı size ardına kadar açık olacak." dedi.

Mehmet Kemal Bozay da Sırbistan'a gelen Türk yatırımcılara verdiği destek için Başbakan Vucic'e teşekkür etti.

Yeni açılan fabrikada ilk etapta 100 kişinin istihdam edileceği, sayının gelecekte 600'e ulaşacağı bildirildi.

CUPRIJA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN