Son dakika! ABD yaptırımlarına TÜPRAŞ için muafiyet bekleniyor

Son dakika! ABD yaptırımlarına TÜPRAŞ için muafiyet bekleniyor

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ için ABD'nin yaptırım muafiyeti bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptırımlarda Türkiye'ye muafiyet tanınması konusunda, "Bize yazı gelmedi, duyumlarımız var" demişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2019 Yılı Bütçesinin görüşmelerine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dönmez, ABD'nin İran'a yaptırımlarında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeye muafiyet tanındığı konusunda haberlerin bulunduğunun anımsatılmasına, "Bize yazı gelmedi, duyumlarımız var" karşılığını verdi.

ABD'nin 8 ülkeye İran yaptırımlarında istisna tanıyabileceği belirtiliyor. Bloomberg'in haberine göre, istisna tanınan ülkeler arasında Japonya, Hindistan ve Güney Kore var.

ABD'nin İran'a yönelik ekonomik ve askeri yaptırımlarının ikinci bölümü 5 Kasım'da yürürlüğe girecek.

ÜÇ ÜLKENİN ADI ORTAYA ÇIKTI

Bloomberg ajansının sabah saatlerinde geçtiği habere göre ise ABD sekiz ülkeye istisna tanınmasına karar verdi. Haberde Güney Kore, Japonya ve Hindistan'a istisna tanındığı, diğer ülkelerin ise Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

TÜRKİYE'DEKİ İSRAN UÇAKLARINA YAKIT VERİLMİYOR

Öte yandan ABD’nin, İran’ın enerji ihracatını yaptırımlara tabi kılacağı ambargosu başladı. Türkiye'deki İranuçaklarına yakıt verilmiyor.

Türkiye'de havayolu şirketlerine yakıt sağlayan Vitol Grubu'na ait Petrol Ofisi'nin İran uçaklarına yakıt sağlamadığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN