Son dakika! Dolar 4.46 ile rekor kırdı

Son dakika! Dolar 4.46 ile rekor kırdı

Dolar, Türk Lirası karşısında 4.46'yı görerek tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Euro ise önce 5.2825 ardından 5.3029 ile iki kez rekor tazeledi. 10 yıllık tahvil faizi ise 55 baz puan yükselerek yüzde 14.45'e çıktı.

Güne 4.3675 seviyelerinden başlayan kur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bloomberg International'a verdiği mülakatta para politikasına ilişkin değerlendirmelerinin ardından sabah saatlerinde 4.3981 seviyesine kadar çıkarak rekor seviyelere ulaştı, Moody's'in Türkiye değerlendirmesinin ardından 4.43 ve 4.46 seviyerini görerek rekor tazeledi. 

Euro ise 5.3029 lira ile üst üste iki rekor kırdı. 

Moody's Türkiye'deki makro trendlerin ülkenin kredi notu için olumsuz olduğunu, Türkiye'deki ortodoks olmayan para politikası konusunda endişeli olduklarını bildirdi. 

MOODY'S: TÜRKİYE'DEKİ MAKRO TRENDLER KREDİ NOTU İÇİN OLUMSUZ

ABD'de 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin yükselmesi ve buna bağlı olarak doların dış piyasalarda da yükselmesi kurdaki bu hareketi destekledi. Gelişen piyasa paralarının neredeyse tamamı dolar karşısında düştü. Lira, Rand'ın ardından dolara karşı en çok değer kaybeden ikinci para birimi oldu. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN