Son dakika! Halkbank'a ceza beklemiyoruz açıklaması doları düşürdü

Son dakika! Halkbank'a ceza beklemiyoruz açıklaması doları düşürdü

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda ABD'den Halkbank'a ceza beklemediklerini açıklamasının ardından dolar düştü. Dolar TL kuru 5.70 seviyelerine geriledi...

Bakan Berat Albayrak ile 4000 civarındaki yabancı yatırımcı ile zirve yaptı. Citi, Deutsche Bank, HSBC ve DOME koordinasyonunda düzenlenen zirvede Albayrak ABD'den Halkbank'a ceza beklemediklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından dolar geriledi. Şu sıralar dolar 5.70 seviyesinde seyrediyor.

Türkiye saati ile 16'da, New York saati ile sabah 9'da başlayan zirvede Bakan Albayrak'ın yabancı yatırımcılara ilk olarak "Ülke içi zorlukların farkındayız. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız." şeklinde seslendi.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları Bloomberg HT'nin bildirdiğine göre şöyle:

Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok. Oynaklık temel ekonomik göstergeler kaynaklı değil.

Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak.

İddialı tasarruf programı için tüm bakanlara görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz.

Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz. Enflasyonla mücadelede para politikası tek başına yeterli değil.Yapısal reformlar önceliklerimiz arasında.

Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak. IMF ile işbirliği planımız yok. Yatırımcılarla açık ve şeffaf diyalog geliştireceğiz. Sürdürülebilir büyüme için ekonomi yeniden dengelenmeli. Ekonomide ılımlı bir büyüme oranı bekliyoruz.
 Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz.

Katar anlaşmasının farklı bileşenleri var. Doğrudan yatırımlar da var.

Bakan Albayrak'ın katılımıyla gerçekleşen ve 16'da başlayan yatırımcı zirvesi saat 16:45'te sona erdi.

HALKBANK'IN HİSSELERİ ARTTI

Açıklamanın ardından Halkbank borsadaki hisseleri de yüzde 4.48 arttı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN