Son dakika! İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan iflasını istedi

Son dakika! İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan iflasını istedi

İnşaat devi İnanlar Şirketi'nin sahibi Serdar İnan'dan Twitter hesabından açıklama yaptı. Yurtdışına kaçtığı ileri sürülen İnan, şirketinin iflasını istediğini duyurdu.

Serdar İnan, 1965 yılından bu yana faaliyet gösteren İnanlar İnşaat'ın kapısına kilit vurulduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan İnan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığını hatırlatarak; hakkında henüz dava açılmadığını kaydetti.

18-04/15/1472122200430.jpg
Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, Serdar İnan'ın yurtdışına kaçtığını ileri sürmüştü. 

Şirketin 600 çalışanının bulunduğunu aktaran İnan, çalışanların maaşlarını ilk kez bu ay başı ödeyemeyediklerini açıkladı.

200 milyon liralık borca karşılık Türkiye'de 300 milyon liralık varlığının olduğunu öne süren İnan, şirketin mal varlığının borçları karşılayabilecek seviyede olduğunu kaydetti.

İnan son olarak; şirketin iflasına karar verilecek alacaklılara olan borçların ödenmesini talep etti.

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, bugün, İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın kaçtığını, projelerin yarıda kaldığını ve birçok kişinin mağdur olduğunu iddia etmişti.
 
İnanlar İnşaat, 2014 yılında gelirini yüzde 258,6 artırarak Fortune 500 listesine 305’inci sıradan giriş yapmıştı. 
 

SERTAR İNAN KİMDİR?

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 1965 yılında Erzincan’da doğdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan İnan, öğrenciyken İnanlar İnşaat’ta çalışmaya başladı.

1995 yılında İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan İnan’ ın, gerçekleştirilen 200’ü aşkın projenin en az 120 tanesi kendisine aittir.

Dört kız babası olan Serdar İnan’ın hobileri arasında makale, şiir yazmak, spor yapmak ve seyahat etmek bulunuyor.

Dört şiir kitabı bulunan İnan, 97 yaşına kadar yaşamak ve en kısa zamanda da kafasında yazmış olduğu 5 kitabı sinema filmi haline dönüşmek istemektedir.

Çocukken, veresiye yazdırarak aldığı sakız ve çikolataları aynı fiyata satarak ticarete atılan Serdar İnan, işlerin hızlı yapılmasını ve her sabah saat 07:00’da şantiyedeki kahvaltıya katılan bir patrondur. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN