Son dakika! SPK Başkanı Ertaş görevden ayrıldı | Vahdettin Ertaş kimdir?

Son dakika! SPK Başkanı Ertaş görevden ayrıldı | Vahdettin Ertaş kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş'ın görevinden ayrıldığı belirtildi.

Görev süresi dolan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş görevinden ayrıldı.

SPK internet sitesinin "Kurulumuzda Görev Yapmış SPK Başkanları" bölümünde, Ertaş'ın göreve başlama tarihi "01.01.2013" olarak, ayrılış tarihi de "31.12.2017" olarak belirtildi ve ayrılış nedeni olarak "Görev süresinin dolması nedeniyle" denildi.

VAHDETTİN ERTAŞ KİMDİR?

Vahdettin Ertaş, 1964'te Tokat'ın Artova ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde işletme öğrenimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde işletme yüksek lisansı ve doktorasını yapan Ertaş, 1987'de uzman yardımcısı olarak girdiği SPK'da kurul üyeliğine kadar yükseldi. SPK'da uzman, daire başkanı ve kurul üyesi olarak görev yapan Ertaş, 2005-2006'da İstanbul Altın Borsası Başkanvekili olarak görev yaptı. 2006'dan bu yana SPK üyesi olan Vahdettin Ertaş, evli ve 2 çocuk babası. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN