Son dakika! Telia, Turkcell'deki payını 1.8 milyar liraya sattı

Son dakika! Telia, Turkcell'deki payını 1.8 milyar liraya sattı

Turkcell'in ana hissedarlarından Telia, şirketteki yüzde 7 paye denk gelen 153.5 milyon hisseyi, yüzde 4.2 iskontoyla sattı. 1.8 milyar liraya denk gelen bu satış ile İskandinav Telia'nın, Turkcell'de doğrudan payı kalmadı.

Telia'nın yazılı açıklamasına göre, hisse başı 11.60 liradan yapılan satış sonrasında Turkcell'de doğrudan payı kalmadı. Satışın toplam büyüklüğü 1.78 milyar lira oldu. Turkcell hisseleri dün 12.11 liradan kapanmıştı.

Telia, Turkcell Holding'deki üzerinden Turkcell'de yüzde 24 payı bulunmaya devam ediyor.

Telia Company CEO'su Johan Dennelind'in "Turkcell'de doğrudan sahip olduğumuz hisselerin satışı, Baltık ve İskandinav ülkelerindeki operasyonlarımıza odaklanma stratejisi doğrultusundadır. Bu satıştan sonra da Turkcell'in en büyük hissedarı olmaya devam edeceğiz ve şirket yönetimdeki açmazı çözmek ve olağan kurumsal yönetimi geri getirme çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Turkcell'in yüzde 51 hissesi Turkcell Holding'e, yüzde 0,05'i Çukurova Holding'e, yüzde 48,95'i ise halka açık durumda..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN