Son dakika! Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini indirdi

Son dakika! Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini indirdi

Son dakika haberi! Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıllık faiz oranını yüzde 0,98'e indirdi. Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98'e indirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı konut kredilerinde faiz indirimi haberinin ardından hareketlenen piyasada gözler diğer bankaların faiz oranlarında yapacağı indirimde. VakıfBank da, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi.

Ziraat Bankası, konutta kredi faizlerini aylık yüzde 0.98'e çekti. Bu faizin 10 yıla kadar vadesi olan 500.000'lik kredilerde geçerli olduğu açıklandı. 

KAMPANYA'YA ZİRAAT ÖNCÜLÜK EDECEK

Ziraat Bankası öncülüğünde başlatılan kampanya, aylık ortalama yüzde 1.25-1.35 seviyelerinde olan konut kredisi faizlerini aşağıya çekmeyi hedefliyor. Faiz kampanyasının açıklanmasıyla birlikte gayrimenkul sektöründe hareketlenme de başladı. Şirket temsilcilerinin verdiği bilgiye göre talep arttı, şimdiden piyasa hareketlendi. Taleplerin alıma dönmesi için gözler Ziraat Bankası'nın faiz oranlarını açıklamasının ardından, kampanyaya dahil olacak bankaların nasıl hareket edeceğinde.

18-05/10/konutfaiztab-xvndm4gfauieijo5gx-kaa.jpg

HALKBANK DA DÜŞÜRDÜ

Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98'e düşürdü. Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, reel sektörü desteklemek üzere geliştirdiği ürünlerle 80. yılında yenilikçi çalışmalarını sürdüren banka konut kredisi faizlerinde indirime gitti. 

Halkbank'ın Hesaplı Evim Konut Kredisi'ne başvuranlar 500 bin TL'ye kadar konut kredilerinde, 120 ay vade imkanıyla aylık yüzde 0,98 faiz imkânından yararlanabilecekler. Halkbank'ın ayrıcalıklı kredisinden yararlananlar herhangi bir tahsis ücreti de ödemeyecekler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konut piyasasındaki talebin, ekonomik büyümenin asli unsurlarından biri olduğunu belirtti. 

Konut sektörünün, ekonomiye sağladığı katma değer ve diğer sektörleri etkileme potansiyelini göz önünde bulundurduklarını, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini de dikkate alarak her zaman olduğu gibi müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir çözüm sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

HER AİLE EV SAHİBİ OLSUN

"Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz. Bireysel müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek, her gelir grubundaki müşterilerimizin uygun koşullarla finansmana erişimine imkan sağlıyoruz. Geniş ürün yelpazesi ve özel ödeme planı seçenekleri, hızlı ve kolay değerlendirme süreçleriyle müşteri memnuniyetini en üst düzeyde gerçekleştirme anlayışıyla çalışıyoruz. Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarına da 'Halk İster, Halkbank Yapar' anlayışımızla yaklaşıyoruz. Üreten Türkiye'nin Bankası olarak, bundan sonraki süreçte de ülkemiz istikrarına, ekonomimize ve müşterilerimize azami katkı sağlama bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

FAİZ HABERİNDEN SONAR SATIŞ OFİSLERİNİ ARIYORLAR

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, faiz indirim kararının büyük heyecan yarattığını söyledi. Durbakayım, “Alım kararı verenler var, satış ofisini arıyorlar ve ‘faiz kararını bekliyoruz’ diyorlar. Tablo netleşsin, bekleyen alıcı harekete geçecek. Bu kampanya ile devlet 250 milyon liralık katkı sağlarken 7-8 milyarlık bir sinerji oluşacak. Ev almak isteyen ama faiz yükü nedeniyle kararsız kalan vatandaş için de büyük fırsat oluşacak” dedi.

VAKIFBANK KONUT KREDİ FAİZİNİ YÜZDE 0,98'E İNDİRDİ

VakıfBank, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde  10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü. 

Bankanın açıklamasına göre, VakıfBank, 14 Mayıs'tan itibaren geçerli  olmak üzere konut kredisinde faiz oranlarını indiriyor.

Banka, 500 bin TL ve 120 ay vadeye kadar konut kredisi faiz oranlarını  aylık yüzde 0,98'e düşürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN