Sportif, benzinli, otomatik ve ekonomik

Sportif, benzinli, otomatik ve ekonomik

Mazda’nın kompakt sınıftaki temsilcisi 3, sportif ve lüks görünümüyle tüm dikkatleri çekiyor. Donanımıyla araç lüks segmentteki rakiplerine taş çıkarırken, yeni sunduğu 1.5 litrelik benzinli ünite oldukça da ekonomik.

Mazda, daha önce dayanıklılık seviyesini zengin donanımıyla destekleyemiyordu. Ama kısa süre içinde donanım konusunda artık daha cesur davranabilmeye başlayarak, premium markalar arasında yerini hızla aldı. Yeni Mazda 3’te bu versiyonlardan biri. Yuvarlak hatların hakimiyeti ve çekik farlar 4.58 metrelik karoseri etkileyici bir biçimde sunuyor. Sportif çizgilerin arka bölümde de kendine yer bulması tasarımı bütün hale getirmiş. Aracın sportif tasarımı, akıcı hatlarla birlikte stabilken bile hareketliymiş hissi uyandırıyor.

İç mekanda ise lüks ve kalite bir araya gelmiş. Sınıfının en kaliteli malzemeleriyle şekillendirilen kokpitte yumuşak malzeme ve başarılı işçilik takdiri hak ediyor. Oldukça sade olarak biçimlendirilen iç mekanda gereksiz hiçbir şey bulunmuyor. Alçak oturma pozisyonu, eğimli ön konsol ve sportif koltuklar, sportif bir his ortaya çıkıyor. Direksiyon ve orta konsolda kullanılan kumanda birimlerine ulaşım sorunsuz, ergonomi de oldukça başarılı. Arka bölüm ise sınıf standartlarının üzerinde bir ferahlık vadediyor. 364 litrelik bagaj hacmi küçük gibi görünse de, düşük yükleme eşiği ve geniş bagaj ağzı kullanışlılığı artırıyor. Benzinli motorun avantajını kullanan Mazda 3, geliştirdiği teknolojilerle oldukça sessiz çalışıyor. Yol tutuş ve sürüş konforu olarak oldukça beğendiğimiz aracın net tepkiler veren direksiyon sistemi keyifli bir kullanım vadediyor. Üst donanımda sunulan Bose imzası ses sisteminin kalitesi de etkileyici.

ZENGİN DONANIM

Mazda 3’ün başlangıç fiyatı 90 bin 844 lira. Bize konuk olan Power Sense versiyonu ise 118 bin 703 liralık etikete sahip. Bu donanımda, ABS, EBD, DSC, arka araç izleme sistemi (RVM), Mazda gelişmiş darbe sistemi (MAIDAS), ilave sınırlama sistemi (SRS), sürüşe duyarlı Bi-Xenon farlar, Bose ses sistemi gibi her şey standart.

120 BEYGİRLİK SPORCU

Mazda 3 modelinde 1.5 litrelik benzinli ve dizel motor seçenekleri sunuyor.

Bize benzinli versiyonuyla konuk olan araç, 120 beygir güç ve 150 nm tork üretiyor.

6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen motor, 1210 kilogramlık aracı hareket ettirmede zorlanmıyor.

Şanzıman ise otomatik konumda vites geçişlerini hissettirmeden gerçekleştirirken manuel kullanımda yeterli değişim hızına sahip.

0-100 km/s hızlanmasını 11.8 saniyede tamamlayan aracın son sürati ise saatte 189 kilometre.

Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 5.2 litre olan araç, bizim ağırlıklı olarak şehir içindeki kullanımımızda 6,4 litrelik değere ulaştı.

Tüketim uzun yol sürüşlerinde ise 6 litre altına düşüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN