Suudi Arabistan, Türkiye'den insansız hava aracı alacak

Suudi Arabistan, Türkiye'den insansız hava aracı alacak

Suudi Arabistan’ın Türkiye'den 6 ANKA insansız hava uçağı ile 2 yer kontrol istasyonu almaya hazırlandığı iddia edildi.

Savunma alanında haberleriyle bilinen Defence News sitesinin aktardığına göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nde (TUSAŞ) görevli Görkem Bilgi satış konusunda Suudi Arabistan ile bir süredir görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Bilgi, Suudilerin özellile keşif özelliğine ilişkin bazı talepleri olduğu ve bu talepler üzerinde görüşmelerin halen sürdüğünü söyledi. Ayrıca anlaşma kapsamında Suudi Arabistan’a teknoloji transferinin de ele alındığı belirtildi.

Bir başka kaynağa göre ise son dönemlerde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Suudiler ANKA satışı için indirim talep etti.

TUSAŞ‘ın ilk yerli İHA'sı olan ANKA halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri’nce kullanılıyor. 2018’de 10 yeni ANKA’nın TSK’nın kullanımına verilmesi bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN