Suzuki’nin en küçük arazicisi Jimny, boyundan büyük işler başarıyor

Suzuki’nin en küçük arazicisi Jimny, boyundan büyük işler başarıyor

Suzuki’nin en küçük arazicisi Jimny, boyundan büyük işler başarıyor. Küçük hacimli benzinli motorla kombine edilen araç sadece otomatik seçeneğiyle sunuluyor.

ALİ YILDIRIM

Türkiye pazarına otomotiv tarafıyla yeniden ayak basan Suzuki, efsaneleşen SUV modeli Jimny’yi tekrar yollara çıkardı. Ufak boyutları ve yerden yüksek yapısıyla dikkat çeken model, dar sokaklar ve yoğun trafikte de oldukça kullanışlı bir yapıya sahip. Bizimde konuklarımızdan olan Japon model, tasarımıyla da hâlâ eskiye atıfta bulunuyor. Geniş hava girişlerine sahip yüksek tamponu, kare farları ve motor kaputu üzerinde yer alan hava girişiyle araç, oldukça şirin bir görünüm vadediyor. Arka kısımda yana doğru açılan bagaj kapağı ve dışarda konumlandırılan yedek lastik markanın geçmişten gelen SUV modellerine atıfta bulunuyor. Aracın iç mekanına baktığımızda pratikliğin ön planda olduğunu görüyoruz. Sade bir tasarım anlayışıyla geliştirilen iç hacim 2016 model standart bir araçla aynı değil. 90’lı yılların anlayışıyla geliştirilen mekan, 1.6 metrelik uzunluğa rağmen oldukça cüretkar bir alan sunmayı başarabilmiş. 3 kapılı olarak üretilen aracın arka koltuk sırasına geçmek de rahat. Misafirimizin bagaj hacmi ise 113 litre. Modelde, 1.3 litrelik benzinli ünite 85 beygir güç ve 110 nm tork üretiyor. Maksimum sürat 135 km/s olarak verilse de araç çok daha yüksek hızlara rahatlıkla ulaşabiliyor. Yüksek yapı sebebiyle virajlarda yetme eğilimi var fakat tatlı sert süspansiyon sistemi ve dengeli yapı yeterli yol tutuş yeteneğini sunabiliyor. Standart olarak Drive Action 4X4 sistemiyle sunulan araç, 2 çekerden 4 çekere geçebiliyor. Ağır arazi şartları için ise birde 4WD-L modu yer alıyor. Kısa aks mesafesiyle askıda kalma riski düşük. Aracı kar ve çamurlu arazide bolca zorlamamıza rağmen hiçbir yerde takılıp kalmaması Jimny’nin ne kadar özel bir araç olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN