Taksit ambargosu geçici

Taksit ambargosu geçici

Tavan fiyat uygulamasının gelmesinin ardından birçok şirket, trafik sigortasında taksiti kaldırdı. SAD Başkanı Şen, “Taksitlendirmeyi kaldıran şirketlerin geçici bir uygulama yaptığını düşünüyorum” dedi.

MUSTAFA FİDAN

Zorunlu trafik sigortasına tavan fiyat uygulamasının gelmesinin ardından, tüketiciler yeni bir sürpriz ile karşılaştı. Bütçeye olumlu gelmeye başlayan tavan fiyat uygulaması, bu sefer sigortacılara uymadı ve taksit imkanı bazı şirketlerce kaldırıldı. Sigorta Acenteleri Derneği (SAD) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şen, Hazine Müsteşarlığının yayımladığı genelgenin trafik sigortasıyla ilgili birçok kaosu ortadan kaldırdığını belirterek, “Kimse memnun değildi. Tüketiciler primlerin yüksek olduğunu söylüyordu. Sigorta şirketleri de ‘hasar yapana daha fazla prim tatbik edemiyorum’ diye endişeleniyordu. Bazı şirketler taksiti kaldırdı, bazıları da taksit yapmaya devam ediyor. Bunun sebebi şu; sigorta şirketleri şu anda ne yapacaklarını bilmiyorlar ve pozisyon almaya çalışıyorlar. Bu uygulamaların geçici olduğunu düşünüyorum. Bugün taksitlendirmeyi kaldıran şirketlerin yarın yeniden taksitlendirme modeline geçebileceğini düşünüyorum” açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN