Tarım üreticilerine ‘para yönetimi’ eğitimi

Tarım üreticilerine ‘para yönetimi’ eğitimi

Türk Ekonomi Bankası, tarım işletmeleri ve çiftçiler için finansal okuryazarlık eğitimleri düzenlemeye başladı. İlk eğitim Kayseri Develi’de TEB KOBİ Akademi Tarım Buluşması kapsamında gerçekleştirildi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ülke nüfusunun dörtte birini istihdam eden tarım sektörüne yönelik başlattıkları eğitimlerle finansal okuryazar bir toplum olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi. Eğitimlerde, ev ekonomisi ve finansal konuların basit ve anlaşılır bir dille anlatıldığına dikkat çeken Mendi, “Çocuklara, ev kadınlarına, emeklilere özel içerikler oluşturarak özelleştirdiğimiz TEB Aile Akademisi eğitimleriyle toplumun farklı kesimlerine ulaşıyoruz.

Ülke nüfusumuzun dörtte birini istihdam eden tarım sektörü de ulaşmak istediğimiz önemli bir kesim. Tarım üreticilerimizin finansal konuların yanı sıra bütçe yönetimi, planlaması ve tasarruf konularında bilgi sahibi olması sadece kendileri için değil toplumun geneli için de çok faydalı olacaktır. Bu nedenle, çiftçilerimize özel bir eğitim içeriği oluşturduk. Bu eğitimlerle bütçelerini etkili şekilde yönetmeleri, tasarruf alışkanlıklarını geliştirmeleri için onlara yol göstermeyi hedefliyoruz. İlkini Kayseri Develi’de gerçekleştirdiğimiz ve ülke geneline yaymayı hedeflediğimiz bu eğitimlerle ülkemizin tasarruf oranlarının yükseltilmesine de katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Bu eğitimleri TEB’in ülke genelinde tarım üreticilerine özel olarak açtığı Tohum Şubeler’inde de düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Mendi, “Finansal okuryazarlık eğitimlerimizi farklı işbirlikleriyle gün geçtikçe daha da geniş kitlelere ulaştıracağız” dedi.

2019’A KADAR 20 MİLYON BİREY HEDEFİ

TEB’in 2012 yılında ‘Ekonomi ailede başlar’ düşüncesiyle hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi, banka çalışanlarından oluşan gönüllü eğitmen kadrosuyla yola çıktı. Herkese açık ve ücretsiz eğitimlerle bugüne kadar 225 binden fazla kişiye ulaşıldı. TEB Aile Akademisi kapsamında devam eden iş birlikleri ve yeni projelerle ülke genelinde bireylerin bütçe, tasarruf, birikim, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı hakkında bilgi sahibi olması ve böylece aile ve ülke ekonomilerine katkı sağlaması hedefleniyor. Finansal okuryazarlık eğitimleri serisine tarım üreticilerini de katarak toplumun bu konudaki farkındalık seviyesini artırmayı hedefleyen TEB, bu sayede gerçekleştirdiği işbirlikleriyle 2019 yılı sonuna kadar 20 milyon bireye eğitim vererek Türkiye nüfusunun yüzde 25’ine ulaşmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN