Tarımda ‘aracıları’ kaldıralım

Tarımda ‘aracıları’ kaldıralım

Kooperatifleri güçlendirerek tarım ürünlerindeki aracıların ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bu konuda bürokratlara talimat verdim. Çalışmaları yakında paylaşacağız” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tarım ürünlerinin satışında aracıların ortadan kaldırılması için kooperatiflerin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Sorunlarını çözerek, aracıların ortadan kalkmasına vesile olabiliriz. Bu konuda bürokratlara talimat verdim. İnşallah bununla ilgili çalışmaları arkadaşlarımız ortaya koyduğunda, sizlerle de kısa zamanda kamuoyuyla da paylaşacağız” dedi.

Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Tüfenkci, kooperatiflerin ekonominin önemli aktörlerinden olduğunu belirterek, “Kooperatiflerin rekabet gücünü artırmalıyız. Ürünleri çeşitlendirmek, uluslararası rekabet edecek düzeyde ürün kalitesini artırmak gerekmektedir. Böyle kooperatiflerimiz var, biz bütün kooperatiflerin rekabet gücünü artırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN