Telefondan girilen banka hesapları saldırı altında olabilir | WanaCrypt0r saldırısı

Telefondan girilen banka hesapları saldırı altında olabilir | WanaCrypt0r saldırısı

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran WanaCrypt0r 2.0 saldırısının ardından, mobil bankacılığı hedef alan bir zararlı virüsün, Türkiye'nin önde gelen bankalarını hedef aldığı ve kullanıcıların şifrelerinin çalınma riski olduğu ortaya çıktı.

Global Antivirüs firması ESET'in araştırmacılarından Lukas Stefanko, uzun süredir Android cihazlar üzerinde zararlı yazılım arayan ve bu konuda araştırmalar yapan bir isim. Dün akşam saatlerinde Twitter hesabından paylaşımda bulunan Stefanko, Google Play Store üzerinden yeni bir zararlı yazılım keşfettiğini ve bu zararlının Türkiye'ye sıçradığını, tehlikenin büyük olduğunu belirtti.

Banka isimlerini de bir bir paylaşan Stefanko'ya göre büyük bankalar da dahil Türkiye'de Android cihazlar üzerinden mobil bankacılık hesabına girenlerin hesapları tehlike altında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN