Temmuz Emekli maaşları fark ödemesi başladı mı? Emekliye Temmuz zam farkı ödemesi

Temmuz Emekli maaşları fark ödemesi başladı mı? Emekliye Temmuz zam farkı ödemesi

Temmuz ayında yapılan zamdan sonra Emekli maaşları fark ödemesi ne zaman yapılacak merak ediliyordu. Yapılan son dakika açıklaması ile zam farklarının bu günden itibaren hesaplara geçildiği belirtildi. Emekliye Temmuz zam farkı ödemesi hakkında merak edilenleri haber detayda bulabilirsiniz.

Emekli maaşları fark ödemesi ne zaman yapılacak emekliler tarafından araştırılıyordu. Emekliye Temmuz zamlı maaş ödemelerinden önce Temmuz zam farkı ödemesi yapılması gerkiyor. Emekli maaşlarına zam Temmuz ayının başında belli olmuştu ancak SGK Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri Temmuz maaşlarını zamsız bir şekilde almıştı. İşte bu nedenle Emekliye Temmuz zam farkı ödemesi merak ediliyor. Ödemeler hakkındaki detaylar haberimizde...

3 Temmuz'da Enflasyon farkına bağlı olarak SGK - Bağ-Kur - Emekli Sandığı emeklilerine yapılan zam belli olmuştu. Ancak emekliler Temmuz ayı maaşlarını zamsız almıştı. Yapılan zamın farkı yine bu ay içinde ödenmesi gerekiyor. İşte Temmuz Emekli maaşları fark ödemesi ile ilgili son dakika gelişmesi ve ayrıntılar...

SGK - BAĞ-KUR - EMEKLİ SANDIĞI ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

SGK - Bağ-Kur - Emekli Sandığı zam farkları Temmuz ayı içerisinde yatacak ancak tüm emeklilere zam farkları aynı gün yatmayacak.

SGK - Bağ-Kur - Emekli Sandığı zam farklarının verilme tarihleri:

SGK: 17 Temmuz - 26 Temmuz tarihleri arasında

Bağ-Kur: 25 - 28 Temmuz tarihleri arasında

18-07/19/temmuz-emekli-zammi.jpg

2018 TEMMUZ ZAMLARI İLE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Emekli maaşları Temmuz ayında yüzde 5,17 puan enflasyon farkı ile yeni şeklini aldı. Buna göre; en düşük emekli maaşı 940 liradan 1026 TL'ye çıkarıldı. En düşük memur emeklisi 2075 TL oldu. Esnaf emeklisi maaşı 1.249 lira, çifçi maaşı ise 1.178 TL oldu.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI FARKI YATIRILMAYA BAŞLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarına yapılan zamlardan kaynaklanan fark ücretlerinin 26 Temmuz 2018 tarihinde emekli maaşları ile birlikte ödeneceğini açıkladı.

SGK’dan yapılan açıklamada, SSK ve BAĞKUR kapsamında emekli, dul ve yetim gelir aylığı alanların 2018 Temmuz artışlarıyla hesaplanan aylıklarının ödeme günlerinde zamlı olarak ödeneceği belirtilerek, “Emekli Sandığından emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 179 bin 456 kişinin 1 Temmuz 2018 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka şubelerine gönderilerek 26 Temmuz 2018 tarihinde ödemeleri yapılacaktır” denildi.

18-07/26/emekli-maaslarina-zam-1532591525.jpg

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR? 

Emekli maaşı zammını ve maaşı hesaplamak için önce http://e.sgk.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. Sonra sayfada 'vatandaş' sekmesine tıklamalısınız.

Açılan sayfada "Emekli Aylığı ve İkramiye Hesaplama" kısmını bularak hangi sigorta koluna bağlı çalışıyorsanız ilgili ekrandan sorgulama yapabilirsiniz.

"TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgilerinizi kullarak" SGK'nın hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca açılan sayfada kimlik bilgilerinizin yanı sıra hizmet dökümünüzün görüntülenir.

Ancak sorgulama yapmak için 3600 gün sigortalılık süresini doldurmuş olmanız gerektiğiniz unutmayın.

18-07/19/emekli-zammi.jpg

2018 TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 14.34

2018’in temmuz ayında ise toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3.5 zam öngörüldü. Ayrıca geçen, yani Ocak-Haziran, dönemine ait 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ü aşması halinde de aşan tutar kadar fark alacaklardı. 2018’in ilk altı ayında TÜFE’de gerçekleşen ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon yüzde 9.17 olarak gerçekleşti. Böylece memur ve emeklilerine yüzde 5.17’lik enflasyon farkı alma hakkı doğdu. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte zam oranı yüzde 8.67 oldu.

Ancak Maliye Bakanlığı, ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8.65 oranında artış yapıldığını açıkladı. Özetle, kamu görevlileri ve memur emeklileri bu temmuzda maaşlarını yüzde 8.65 zamlı alacak. Bu zamla birlikte de kamu görevlileri ve emeklileri 2018 yılında toplam 14.34 zam almış olacaklar. Böylece, temmuz-aralık döneminde en düşük memur emekli aylığı 1.978 liradan 2.149 liraya yükselecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN