Trafik sigortasına yüzde 5 oranında zam geliyor

Trafik sigortasına yüzde 5 oranında zam geliyor

Yılbaşından itibaren yüzde 5 zam yapılan trafik sigortasına, sektör yetkililerinden alınan bilgilere göre haziran veya temmuz ayında yüzde 5 oranında daha zam yapılması bekleniyor.

Sektör yetkililerinin verdiği bilgilere trafik sigortasına haziran veya temmuz ayında yüzde 5 zam yapılacak. Açıklamalardan önce trafik sigortasına 2018 yılbaşından itibaren yüzde 5 zam yapılmıştı. Ayrıca yüzde 1 olan aylık enflasyon güncellemeleri de yüzde 1.5 olarak devam ediyor.

Bunun sonucunda Türkiye genelinde iyi sürücülerin sigorta primi 490 liradan 515 liraya, trafik canavarlarının primi ise 2 bin 339 liraya çıkmıştı.

2019'DA SERBEST PİYASAYA GEÇİLECEK

Böylece sigorta şirketlerinin zararı da 270 milyon liraya kadar iniyordu. Habertürk'ün haberine göre, şimdi haziran veya temmuz aylarında primlere yüzde 5 daha zam yapılacak. 2019'da ise serbest piyasaya geçilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN