Trafik sigortasına yüzde 5 zam | Kasko ve Trafik Sigortası ne kadar olacak

Trafik sigortasına yüzde 5 zam | Kasko ve Trafik Sigortası ne kadar olacak

Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’ne göre sigorta pirimlerinde yeni yılın ilk ayında yükseliş yaşandı. Sektör yetkililerinin verdiği bilgilere göre haziran veya temmuz ayında trafik sigortasında yüzde 5 zam yapılması bekleniyor. sosyal medyada Kasko ve Trafik Sigortası ne kadar olacak sorusunun yanıtı aranıyor.

Sektör yetkililerinin verdiği bilgilerden sonra Trafik sigortasına yüzde 5 zam bekleniyor.  Verilen bilgilere göre kaziran veya temmuz ayında trafik sigortasında yüzde 5 zam yapılması gündeme geldi. Daha sonra serbest piyasaya geçilecek. Bu durumda Kasko ve Trafik Sigortası ne kadar olacak sorusu merak ediliyor. İşte trafik siğortasına gelmesi beklenen zamdan sonra  Kasko ve Trafik Sigortası fiyatı 

Habertürk Gazetesi’nden Rahim Ak’ın haberine göre trafik sigortasına haziran veya temmuz ayında yüzde 5 zam yapılacak. Araç sahipleri Trafik sigortasına yapılması planlanan yüzde 5 zamlik zamdan sonra Kasko ve Trafik Sigortası fiyatı merak konusu oldu. 

18-02/19/trafik-sigortasi-primlerine-zam-geldi.jpg

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarından önce trafik sigortasına 2018 yılbaşından itibaren yüzde 5 zam yapılmıştı. Ayrıca yüzde 1 olan aylık enflasyon güncellemeleri de yüzde 1.5 olarak devam ediyor. Bunun sonucunda Türkiye genelinde iyi sürücülerin sigorta primi 490 liradan 515 liraya, trafik canavarlarının primi ise 2 bin 339 liraya çıkmıştı.

Böylece sigorta şirketlerinin zararı da 270 milyon liraya kadar iniyordu. Sigortacılardan aldığımız bilgilere göre şimdi haziran veya temmuz aylarında primlere yüzde 5 daha zam yapılacak. 2019'da ise serbest piyasaya geçilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN