Turizm sektöründen ‘helal yıldız’ talebi

Turizm sektöründen ‘helal yıldız’ talebi

Turizm sektör temsilcileri, bakanlıktan ‘helal turizm’ alanında standartların belirlenerek, dine uygun kriterleri yerine getiren otellere de ‘helal yıldız’ verilmesini istedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin dört bir yanından turizm sektörü temsilcilerinin geniş katılımıyla 1-3 Kasım’da düzenlenen ‘3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunda, ‘helal turizm’, ‘film turizmi’, ‘tren turizmi’ ve ‘engellilere yönelik turizm’ gibi farklı turizm türlerine ilişkin dikkat çekici öneriler yer aldı. Raporun ‘helal turizm’ bölümünde, bu alana yönelik pazar araştırmasının yapılması, tanıtım ve pazarlama stratejisinin oluşturulması, Körfez, Arap, Afrika ve Balkan ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinin hedef pazar olarak belirlenmesi gerektiği kaydedildi. Helal turizm alanında, uluslararası kongre ve organizasyonların Türkiye’de gerçekleştirilmesinin önemine işaret edilen raporda, İslami kesimin katılım gösterebileceği niteliklere uygun kruvaziyer gemilerinin hizmete açılması, umre programları ve uluslararası limanlara programlar organize edilmesi önerisinde bulunuldu. Ayrıca sağlık turizminde “helal” kategorisi oluşturularak, tesislerde helal tedavi yöntemleri ve helal sertifikalı tıbbi, medikal ve kozmetik ürün kullanımı gibi hizmetlerin sunulması önerileri de raporda yer aldı. Raporda, “Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği halinde helal turizme yönelik standartlar getirilerek akreditasyonların belirlenmeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından denetimler ve izlemeler yapılarak standartlar üzerinde güncelleme yapılmalıdır. ‘Helal yıldız’ kriterlerinin belirlenerek, tesislere bu yıldızı almaları için teşvikler sunulmalıdır” önerileri getirildi. Helal turizm destinasyonlarının belirlenmesi, turizm ürünlerinin geliştirilmesi, ‘inanç turizmi-helal turizm’ farkının anlaşılması, helal turizm konusunda personelin eğitilmesi ile ‘helal turizm sertifikalı konaklama işletmesi’ kavramının Bakanlık mevzuatına eklenmesi de raporda ön plana çıktı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN