Turizmde keyifler yerinde 40 milyona az kaldı

Turizmde keyifler yerinde 40 milyona az kaldı

Kalite ve uygun fiyatı başka yerde bulmayan yabancı turist Türkiye’ye geri dönüyor. TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanı Şahin “Yılın ilk 3 ayındaki artış oranı yüzde 30. Bu da gösteriyor ki bu yıl 40 milyon turist hedefi yakalanacak” dedi.

Turizmde geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıların ardından işlerin yolunda gitmeye başlaması ve yapılan rezervasyonlar, turizmcileri sevindirdi. Sorunların çözülmesiyle birlikte hem kalite hem de uygun fiyatı başka yerde bulamayan tatilcilerin tercihi Türkiye oldu. Özellikle Avrupalı turistler, iyi hizmet için Türkiye’yi çok sevdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Engin Şahin, ziyaretçi ve turizm gelirleri açısından 2014’ün Türkiye’nin en iyi yılı olduğunu dile getirerek, 2015 ve 2016’da bölgesel olaylar ve FETÖ’nün darbe girişiminin ziyaretçi sayısını olumsuz etkilediğini söyledi. Sektör açısından 2017’nin toparlanma yılı olduğunu anlatan Şahin “Bu yıl, 2014’e yakın rakamların oluşacağı bir yıl olarak görünüyor. Bu yılki hedef 40 milyon turist ve 32 milyar dolarlık gelir. Yılın ilk 3 ayındaki artış oranı yüzde 30’du. Bu da gösteriyor ki bu yıl 40 milyon turist hedefini yakalayabileceğiz” diye konuştu. Şahin, seçimlerin 24 Haziran’a çekilmesinin bazı rezervasyon iptallerine yol açtığını ancak bu durumun sektörü çok fazla etkilemeyeceğini belirterek “Şu anda dış talep o kadar yüksek ki rezervasyon iptalleri zarara neden olmaz” değerlendirmesinde bulundu. Bu yıl rekor düzeyde Rus turist beklediklerini dile getiren Şahin “İki ülke arasında geçmişte yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir ara turist sayısı 250-300 binlere kadar gerilemişti. Bu yıl 4.5 milyonu aşmasını öngörüyoruz. Çok ciddi bir toparlanma var” ifadesini kullandı. Şahin, Akdeniz çanağına bakıldığında Türkiye’den daha uygun fiyatlarla daha kaliteli hizmet veren bir ülke bulunmadığının altını çizerek, sektör olarak sezondan beklentilerinin çok fazla olduğunu kaydetti. Şahin “Bu yıl fiyatlarda da kıpırdanma oldu, turist sayısı da artacak. Bu sene bizim için iyi olacak” ifadelerini kullandı.

MARMARİS’E DENİZDEN ABD VE İNGİLİZLER GELDİ

Bahama bandıralı ‘’Silver Whisper’’ adlı kruvaziyer, Marmaris’e geldi. Kruvaziyer, ABD ve İngiliz vatandaşlarından oluşan 392 yolcusu ve 290 kişilik mürettebatıyla Marmaris Limanına yanaştı. Yolcular, gümrükteki işlemlerinin ardından Marmaris kapalı çarşısı ve yat limanını gezdi. Turistlerden bazıları yat limanındaki kafelerde otururken, bazıları alışveriş yapmayı tercih etti.

BAYRAMDA OTELLER YÜZDE 100’E ULAŞTI

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her yıl 3 milyondan fazla yabancı turist çeken Muğla, kısa bayram tatilinde dolup taştı. Muğla Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, Ramazan Bayramı tatilinde Muğla ve ilçelerinde büyük yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bayramın 3 günle sınırlı olmasına rağmen çok yüksek doluluklara ulaştıklarını söyledi. Çok fazla yerli turist yoğunluğu yaşadıklarını anlatan Bülbüloğlu “Bölgemiz, otelcilerimiz ve esnaf adına çok bereketli bir bayram yaşadık” diye konuştu. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı da “Dolu bir bayram yaşadık. Yüzde 100 dolu bir Marmaris vardı” dedi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise “Bodrum’da bayram süresince 1 milyona yakın kişiyi misafir ettik” açıklamasını yaptı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN