Türk mermeri demokrasiyle anlatılıyor

Türk mermeri demokrasiyle anlatılıyor

Türk mermeri Verona Marmomacc Fuarından tüm dünyaya sunuluyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, fuarda doğal taşların yanında Türk demokrasisini de tanıtıklarını söyleyerek, ”Farklı dillerdeki afişlerle darbe girişimini ve vatandaşlarımızın demokrasiyi nasıl savunduklarını ziyaretçilere anlatıyoruz” dedi.

ALİ YILDIRIM

İtalya’nın Verona kentinde gerçekleşen Marmomacc Mermer Fuarında Türk mermerleri tüm dünyaya sunuldu. Bu yıl 51’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açan fuara, milli katılımda 50, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi programı kapsamında 52, kendi imkânları ile katılan 74, toplamda 176 Türk firması yerini aldı. Fuarın dikkat çeken bir yönü de İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından hazırlanan ayaklı afişler oldu. Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olarak hazırlanan bu afişlerde darbe sürecinde yaşanan olaylar ve Türk halkının demokrasiye olan bağlılığı ifade edildi.

FUARLAR ÖNEMLİ MECRA

Yurt dışında düzenlenen fuarların ülke tanıtımı için çok önemli mecralar olduğunu söyleyen İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, bu fuarlara katılan tüm ihracatçı birliklerinin fuar fırsatını ülkemizin ve demokrasimizin tanıtımı için kullanması gerektiğini söyledi. Kahyaoğlu, “Maalesef darbe girişiminden sonra ülkemiz aleyhinde yurtdışında son derece olumsuz bir propaganda yapıldı. Bunun sonucunda ülkemizden ürün alan firmalar bundan etkilendiler. Ülkemizi ziyaret etmek isteyenler güvenlik endişeleriyle programlarını iptal ettiler. Türkiye’de yaşanan durum yurtdışına çok farklı yansıtılıyor. Sanki ülkemizin her yerinde bir çatışma ortamı varmış gibi bir algı oluşturulmuş durumda. Bu yüzden fuarlar önemli mecralar, buraların iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir kişiye bile gerçekleri anlatsak, onlar ülkelerinde öğrendiklerini anlatarak yanlış algıyı kırabilirler. Milano’da tramvaylara 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşananları anlatan afişler koyulması konusunda çalışmalar başlattık” dedi.

HİNDİSTAN KOTAYI KALDIRDI

Ali Kahyaoğlu, yılın ilk 8 ayında doğal taş ihracatının 1.18 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Kahyaoğlu, “Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 7, 4’lük bir düşüş oldu. Bunda en önemli etken dünya ticaretindeki daralma ve ülkemizde yaşanan olumsuzluklar oldu. Fakat Ağustos ayında geçen yıla oranla yüzde 10, 7’lik bir artış gerçekleşti. Yılın son çeyreğinde Hindistan kotalarının kaldırılması ve ihracattaki olumlu değişimle yılsonu hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Marmomacc Fuarı ile katılımcı firmalarımızın ilk tepkileri oldukça iyi. Türk ürünlerine yabancı alıcılardan ciddi bir rağbet var” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN