Türk şirketleri strateji oluşturmuyor  

Türk şirketleri strateji oluşturmuyor
 

Türkiye’deki kurumların yüzde 100’ü sağlık ve çalışan performansı arasında bir ilişki olduğunu düşünerek sigortalanabilir çalışan yan haklarını sağlık stratejilerine bağlamayı planlarken, sadece yüzde 36’sının tanımlanmış bir sağlık stratejisi var. 

Risk, emeklilik ve sağlık konularında profesyonel hizmetler sunan Aon’un ülkemizin de içinde bulunduğu EMEA Ülkeleri Sağlık Araştırması yayınlandı. Araştırma, pek çok işverenin çalışanlarının sağlığı ve iş performansları arasında güçlü bir ilişki olduğuna ve çalışan sağlığını iyileştirmede kendilerinin de önemli bir rol oynadıklarına dair farkındalık sahibi olduklarını ortaya koydu. Ancak pek çok işverenin çalışan sağlığı için oluşturulmuş bir stratejisinin bulunmadığı da araştırmanın önemli bulguları arasında yer alıyor. Aon’un ilkini 2016 yılında, ikincisini de 2018’in ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Ülkeleri Sağlık Araştırması’nda, Türkiye’nin de dahil olduğu 35 ülkeden 2.7 milyon çalışan, 25’ten fazla sektör ve 913 İK uzmanı yer aldı. Araştırma, şirketlerin risk stratejilerini oluştururken karşılaştıkları temel sağlık sorunlarını tespit etmeyi amaçlıyor. Çalışan sağlığının önemine dair bu farkındalığa rağmen araştırmanın genel sonuçları bunun kurumlara yansımadığını gösteriyor. Araştırmaya göre kurumların yüzde 95’inin sağlık ve çalışan performansı arasında bir korelasyon olduğunu düşünmesine rağmen yalnızca yüzde 40’ının tanımlanmış bir sağlık stratejisi var. 2016’daki araştırmaya kıyasla bu yıl sağlık stratejisi kurmuş olan kurum sayısı oranı daha düşük. Araştırmanın diğer önemli bulgularına göre ise stres ve ruh sağlığıyla ilgili konular yüzde 65’lik bir oranla en önemli sağlık sorunlarını oluşturuyor. Türk şirketleri sigortalanabilir çalışan yan haklarını sağlık stratejilerine bağlamayı düşünüyor. Türkiye’ye ilişkin elde edilen veriler araştırma genelinden önemli ölçüde farklılıklar içeriyor. Sağlık stratejileri oluşturma konusunda Türkiye’den araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 100’ü sağlık ve çalışan performansı arasında bir ilişki olduğunu düşünüyor. Araştırma genelinde bu rakam yüzde 95. Benzer şekilde Türkiye araştırmada kurumsal sosyal sorumluluğu en önemli konu olarak gösteren tek ülke.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN