Turkcell’in dijital ihracat atağında ilk kapı Almanya

Turkcell’in dijital ihracat atağında ilk kapı Almanya

Telekom şirketlerinin büyümediği bir ortamda yaklaşık yüzde 15 büyüyeceklerini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, bunun en önemli payının dijital servislerle olacağını ekledi. Terzioğlu, “Artık dijital ihracat zamanı” diyerek, yurtdışında ilk atağı Almanya ile yaptı.

İBRAHİM KAHVECİ/BERLİN

Gelişen teknoloji ve dijital çağ, artık GSM operatörlerini de yeniliklere doğru yöneltiyor. Dijital çağ ile birlikte büyüyemeyen operatör şirketleri ise bunu teknolojiyle harmanlayarak atağa kalkmaya hazırlıyor. Bu konuda elini çabuk tutan Turkcell, artık GSM şirketinden çok teknoloji markası olma yolunda ilerliyor. Turkcell Berlin’de Lifecell’in avantajlı tarifelerinin duyurusunun yaparak ve Türkiye’yi aramak isteyenler için BiP’in yeni servisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Almanya’nın Berlin şehrinde tanıtımı yapılan yeni servis, bu ülkede BİP aracılığıyla 250 bin kişi tarafından kullanılıyor. Tanıtımı gerçekleştirilen uygulamaların dünyanın her yerinden kullanılabileceğini ve sadece Turkcell müşterisi olunmasına gerek duyulmadığını dile getiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Bu modelle yaptığımız zaman Lifecell müşterisi olduklarında BİP’i çok daha etkin bir şekilde kullanmaya başlayacaklar. Ama benim amacım herhalde 1 milyona ulaşırız BİP ile diyorum” diye konuştu. Terzioğlu, Almanya’da, diğer değişik uygulamalarının da 10 bin ila 50 bin arasında değişik sayılarda kullanıcıları olduğunu ifade ederek, Almanya adresli 380 bine yakın Turkcell sim kartlı bulunduğu bilgisini verdi. Terzioğlu, Lifecell’ın kendi operatör sahibi oldukları ülkelerin dışında ilk Almanya’da başladığını, hedefin tüm dünya olduğunu vurguladı. Dergilik uygulamasında şu anda bir Almanca dergi bulunduğunu kaydeden Terzioğlu, ilk hafta içerisinde Alman yayıncıların Dergilik’in ne anlama geldiğini ne gibi imkanlar sunduğunu çok hızlı anlayacağını bildirdi. Terzioğlu, “İki ay içinde 200 tane Almanca dergi 100 tane Arapça dergi, buradaki komüniteye hitap edecek hale gelirse bunlara da şaşırmamamız lazım” dedi. Terzioğlu, yaşadıklarını dijital dönüşümden bahsederek, bu dönüşüm sayesinde geçen yıl dünyanın en hızlı büyüyen telekom operatörü olduklarını bildirdi. Bu yüzden yatırımcıların kendilerine, ‘siz artık dijital operatörsünüz’ dediğini aktaran Terzioğlu, “Bu büyüme geçen sene ciromuzda yüzde 23,4’tü. Lifecell ile biz bunları zaten başardık. Bundan sonra beklentimiz, bunu tüm dünyada tekrarlayabilmek. Artık dijital ihracat zamanı diyoruz. Artık küresel marka olma zamanı. Buna da kendimizi en yakın gördüğümüz, bizi kucaklayacağını bildiğimiz bir pazardan başlamak istedik, Almanya’dan. O yüzden buradayız” şeklinde konuştu. Terzioğlu, “Dışarıda herkese hitap etmek istiyoruz. Eğer küresel bir markayım diyorsanız, o markanın içinde coğrafi, etnik, milli bir özellik olamaz. O yüzden dünyadaki markamız Lifecell’dir” şeklinde konuştu.   

57 ÜLKEYE PARA TRANFSERİ

Lifecell olarak artık eğlence, müzik, finans ve e-ticaret uygulamalarının kullanımının Almanya’dan başlayarak tüm Avrupa’ya yayılacağını dile getiren Kaan Terzioğlu, amaçlarının dijital servisleri için 1 yılda 1 milyon yeni kullanıcıya ulaşmak olduğunu vurguladı. BiP, Lifecell ile Almanya’da hizmete girdi. İletişim alışkanlıklarına yeni bir boyut kazandıran BiP artık uluslararası para transferlerinin hem ekonomik hem de hızlı ve güvenli yapılmasını sağlayacak. 57 ülkeye para transferi yapma özelliği kazanan BiP, kur farkı kaynaklı sürprizler yaşanmadan para gönderimine imkan sunacak.

DERGİLİK TÜM DÜNYADA AÇIK

Kaan Terzioğlu, Lifecell’in altındaki markaların şu anda bütün dünyada kullanıma hazır durumda olduğunu belirterek, “Dergilik, Paycell, TV, fizy’i de artık bütün dünyaya açabilecek duruma geldik” dedi. Dergilik’in bütün dünyada açık olduğunu, Hollanda’da aktif olarak kullanıldığını aktaran Terzioğlu, bu uygulamalar için ülkelerden gerekli izinleri almaları gerektiğini söyledi.

TELEKOMDA YÜZDE 15 BÜYÜYECEĞİZ

Şu andaki toplam gelirlerinin yüzde 88’inin Türkiye’deki Telekom işlerinden, yüzde 7’lik kısmın da uluslararası telekom işlerinden geldiğini dile getiren Kaan Terzioğlu, “Önümüzdeki üç yıl içerisinde, dünyada telekom şirketlerinin büyümediği bir ortamda, biz yüzde 14-16 seviyesinde sürdürülebilir bir şekilde her sene büyümeye devam edeceğiz. Bunun arkasındaki önemli şeylerden bir tanesi de bu bahsettiğimiz dijital servislerden gelen ilave büyüme ve müşteri potansiyeli olacak” açıklamasında bulunudu.

ALMAN VATANDAŞLARINA DEPOLAMA HİZMETİ

Türkiye’de müzik sektörüne yaptığı önemli katkılarla büyük başarılar kazanan fizy, arşiviyle Türkiye’nin sahip olduğu dijital müzik altyapısının Almanya’da da temsilcisi olacak. İlk ay ücretsiz sunulacak fizy, Almanya’da ayda 4,99 avroya satılacak. Ayrıca, isteyen tüm Alman vatandaşları fizy’yi Google Play ve Apple Store’dan indirip kullanabilecek. Lifebox, otomatik yedekleme, cihaz hafızasında yer açma, fotoğraflardaki yüzleri ve nesneleri tanıyıp gruplayarak kolayca bulma imkanıyla, kolay paylaşım, hızlı ve güvenli erişimiyle Lifecell’in en önemli ürünlerinden biri olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN