Türkiye’de dolar sendromu var

Türkiye’de dolar sendromu var

Türkiye’de kur sendromu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, “Kur yukarı çıksa da, aşağı inse de, sabit kalsa da altında derin bir anlam aranıyor” yorumunu yaptı.

Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği (KEYİAD)’nin, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlediği etkinlikte konuşan Akat, Türkiye’de ekonomiye dair konuşulacak çok fazla başlık olduğunu söyledi. Akat, “Faiz, enflasyon, kur… Bir gün birini, diğer gün ötekini konuşuyoruz.

Dolayısıyla gündemi ve heyecanı bol bir ekonomiye sahibiz” dedi. Ülkeler arası siyasi anlaşmazlıkların ihracata olan etkisine de değinen Akat, klasik ihracatın siyasal dengelerden çok etkilenmediğini ama turizmin derin yara alabildiğini söyledi. “Almanya ile problem yaşadığımızda turist gelmeyebilir ama Made in Bursa Fiat’ı satmaya devam ederiz” diye konuştu. Akat’tan sonra söz alan Prof. Dr. Taner Berksoy da Türkiye ekonomisinin madde bağımlısı gibi dolar bağımlısı olduğuna savunarak, “Piyasa dövizi alınca rahatlıyor, çıktığında ise kötüleşiyor” ifadelerini kullandı. Siyasetin dilinin de doları etkilediğini belirten Berksoy, “Biz bu sertliğe alıştık ancak yabancı etkileniyor. Bu da doları etkiliyor” vurgusu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN