Türkiye’nin enerjisi Filipinler’e kadar uzandı

Türkiye’nin enerjisi Filipinler’e kadar uzandı

Türkiye’den elektrik kabloları ihracatı dünyanın dört bir yanına uzandı. Kablo pabuçları ve el aletleri üreten Şafak Elektrik, Paraguay’dan Filipinler’e kadar ihracat yapıyor. Halen 20 ülkeye ihracat yapan ve bu yolla Paraguay, Filipinler, Avusturya gibi dünyanın en uzak köşelerine bile uzanan Şafak Elektrik yeni dönemde ihracatın cirodaki payını yüzde 15’den yüzde 25’e yükseltmeyi hedefliyor.

Şafak Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Tuba Koca Demirtaş, şunları söyledi: “Enerjiyi iletmek için kullanılan kabloların seçimi kadar, yapılan bağlantılarda doğru kablo aksesuarlarının seçimi ve kablo aksesuar uyumu hayati önem arz ediyor. Birçok elektrikli uygulamalara doğrudan bağlantı yapılmasını sağlayan kablo pabuçları, endüstride konektör ya da çapa olarak biliniyor. Biz kaliteden ödün vermiyoruz ve EM 13600 dediğimiz sertifikası olan kaliteli bakır malzeme ile çalışıyoruz. Yurtdışından da olsa buradan da olsa birinci sınıf malzeme ile birinci sınıf üretim için yatırımlar yaptık. Oysa piyasada hurda bakırdan kablo pabucu üretiliyor. Bu tarz kalitesiz ürünleri kullananlar yaşayacakları sıkıntının ne yazık ki farkında değiller. Çünkü kalitesiz bakırdan yapılan kablo pabuçları, yangına neden olarak işletmeye çok büyük hasar verebiliyor.”

BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 10

Sektörde ve dünyada daha iyi noktalara gelmek istediklerini belirten Demirtaş, “Yakın zamanda yıllık yüzde 20 ile yüzde 35 arası büyüme oranlarını yakalamıştık. Ekonomideki daralma nedeniyle, bu yıl sonunda yüzde 5-10 aralığındaki bir büyümenin de başarı sayılacağını düşünüyoruz” dedi. Şu anda 100’e yakın çalışanları bulunduğunu belirten Demirtaş, 86 bayileri ile her şehirde faaliyet gösterdiklerini, yıllık satış hacimlerinin 20 milyon euro olduğunu ve üretimlerini TSE, ISO, CE, UL sertifikalarıyla belgelendirdiklerini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN