TÜSİAD'dan faiz artışı ile ilgili ilk açıklama: Bir miktar rahatlık sağlandı

TÜSİAD'dan faiz artışı ile ilgili ilk açıklama: Bir miktar rahatlık sağlandı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Özilhan, Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadele için tüm adımları bağımsız bir şekilde atması gerektiğini belirterek dün gerçekleşen faiz artışıyla herkesin rahatladığını söyledi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de "Dün MB tarafından atılan adım son iki haftadır yaşanan süreçte bir miktar rahatlık sağladı" dedi.

Bugün gerçekleşen TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan Özilhan, yüksek enflasyonun uzun vadeli düşünmeyi ortadan kaldırdığını belirterek, Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadele için tüm adımları bağımsız bir şekilde atması gerektiğini vurguladı. Özilhan, TCMB'nin dün attığı adımla herkesin biraz rahatladığını söyledi.

Özilhan'ın ardından kürsüye gelen TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de "Dün MB tarafından atılan adım son iki haftadır yaşanan süreçte bir miktar rahatlık sağladı. Bundan sonraki süreçte ekonomi yönetiminin ahenk içinde politika yapmasını bekliyoruz" dedi.

"Yüksek büyüme ile ekonominin tekerleri hızlı dönüyor ama yüksek cari açık ve enflasyon ile patinaj yapıyoruz. Şu anda yaşadığımız durum budur" diyen Bilecik, "Bir an önce ekonomimize duyulan güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor, aksi halde ekonomimiz sert bir düzeltmeyle karşı karşıya kalacaktır" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN