Uluslararası yatırımcılar 400 projeyi inceledi

Uluslararası yatırımcılar 400 projeyi inceledi

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen CNR Emlak Fuarı açıldı. Türkiye’nin farklı illerinden projelerin sergilendiği fuarda, yabancı yatırımcılar 400 proje inceledi.

ÖZEL HABER: HAMİDE HANGÜL

İstanbul’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen CNR Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Gayrimenkul sektörü için tanıtım ve satış noktası olan fuara bu yıl yabancıların ortaklık ve satın alma arayışı damgasını vurdu. Özellikle Ortadoğu ağırlıklı yabancı şirketlerin Türkiye’de artık tek tek konut almak yerine bir şirketi satın alma ya da Türkiye’de arsa alıp müteahhit olmaya çalıştığı da dikkat çeken başlıklar arasında.

Konut alımında giderek azalan kâr marjları ve Türkiye müteahhitlik pazarının canlı olmasının yabancıları Türkiye’ye kaydırdığı dikkat çekiyor. Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, körfez yatırımcısının tedirgin olsa da Türkiye’ye hâlâ ilgisinin devam ettiğine işaret ederek, “Çünkü Türkiye’den başka alternatifleri yok. Mısır tek gidişi olan ancak dönüşü olmayan bilet gibi. Suriye’deki yatırımları yok oldu. Bosna Hersek’te kazançlar düşük. Hâlâ CIS ülkelerinde satışa çıkan projelerin yüzde 60’i 70’i Türk projeleri. Avrupa’da ise taciz söz konusu. Dolayısıyla Türkiye Ortadoğulu yatırımcılar için önemli bir yatırım alanı” dedi.  Bu nedenle artık yabancıların daha yüksek kazanç sağlamak için sıfır projelere yöneldiğini ifade eden Uzun, arsa alıp müteahhit olma girişimleri olduğunu belirterek, “Türkiye’deki gayrimenkul geliştiren firmaları yakından takip edip bu firmaları satın almayı hedefliyorlar. Bu nedenle artık gözleri patronun koltuğunda” diye konuştu.

KUR KÂRI ETKİLEDİ

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş’ta, Arapların arsa alıp inşaat işine girmeye başladığına dikkat çekerek, “Dolar kuru yükselince kâr marjları düştü. Artık pahalı projeler yerine fiyat aralığı 4 bin 4 bin 500 TL civarında olan yerler tercih ediliyor. Fiyatları artan projeler nedeniyle artık kendileri de müteahhit olup projeye geliştirmeye başlıyorlar” dedi. Hali hazırda Türkiye’den ev alan yabancıya 1 yıllık oturum izni verildiğini de aktaran Akkuş, “İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 500 bin TL’nin üzerinde gayrimenkul alıp bunu 5 yıl boyunca elinde tutan yabancılara vatandaşlık ya da uzun süreli oturum izni verilmesi gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN