Üretimi iki katına çıkaracak

Üretimi iki katına çıkaracak

Mercedes-Benz Türk, 2016’da 616 adet otobüs, 8 bin 581 adet kamyon, 8 bin 69 adet hafif ticari araç sattı.

Alman üretici, geçen yıl toplam 49 bin 932 adet araç satışı ile başarılı bir satış grafiği sergiledi. 1968 yılından bu yana toplam 80 bin 481 otobüs ve 232 bin 448 kamyon üreten Mercedes-Benz Türk, 2016 yılında 3 bin 576 adet otobüs ve 4 bin 690 adet kamyon ihraç ederek üretim tesislerinde tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. 2016 yılında 90 Milyon eurodan fazla yatırım yapan şirketin, 1967’de kurulduğu günden bugüne toplam yatırım tutarı 1 Milyar euroyu aştı.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve bu doğrultuda 50 yıldır yaptığımız gibi yatırımlarımıza devam ediyoruz. 1 milyar euroyu aşan yatırımlarımızla, Aksaray Kamyon Fabrikamızda oluşturacağımız yeni tesisler ve üretime dâhil edeceğimiz yeni makina ve ekipmanlar sayesinde üretim kapasitemizi ikiye katlayacağız ve ihracatımız ciddi bir ivme kazanacak. Yeni yatırımlarımızla üretimde kendi rekorlarımızı kırmayı hedefliyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araç Pazarlama & Satış Direktörü Tufan Akdeniz ise “Karşılaştırmalı hafif ticari araç pazarında yerimizi bir basamak yukarı çıkararak en yüksek satış adedine ulaşan ilk 3 marka arasında yerimizi aldık” diye konuştu. Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan ise şöyle devam etti: “Müşteri memnuniyeti ve büyümeye odaklı, motivasyonu her zaman en üst seviyede olan bayilerimiz, pazarlama ve satış organizasyonumuzla birlikte başarılı bir yıl geçirdik.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN